GP3 - HAZAI KÖZÖNSÉGE ELŐTT GYŐZÖTT A MERCEDES-JUNIOR
GP3 2017: Silverstone, 1. futam

malc7135_4212800.jpg

George Russell egy héten belül a második GP3-as győzelmét is megszerezte az ART Grand Prix színeiben.

Magyar idő szerint szombat délután 17:30-kor rajtolt a GP3-asok főversenye, amelyen az ART Grand Prix brit tehetsége, George Russell indulhatott a pole-ból. A Mercedes-junior azonban nem rugaszkodott el tökéletesen a piros lámpák kialvását követően, ez pedig lehetőséget teremtett arra, hogy csapattársa, Antoine Hubert törjön az élre - a francia élt is a lehetőséggel.

A másik ART-os brit, Jack Aitken is remek rajtot produkált az ötödik rajtkockából indulva, annyira, hogy nemsokára már a harmadik helyen haladt, csapattársa, Fukuzumi és az ardenes Niko Kari előtt. Azonban az ART négyes győzelemre szövögetett álmai rövidesen darabokra törtek, ugyanis Fukuzumi lelassult, majd megállt és kiesett a versenyből. Így Kari mögé Lorandi, Boccolacci és Tveter zárkóztak fel.

Russell nem kívánt mindeközben sokáig haladni a második pozícióban, így a Hangar-egyenesben már a negyedik körben megelőzte Hubert-t, visszavéve a vezetést. Három körrel később azonban pont egy ART-pilótát előztek: Lorandi ment el Aitkennek a negyedik helyért.

A körözgetést a 14. körben törte a virtuális biztonsági autó érvénybe léptetése, amelyre Ryan Tveter leállása miatt került sor, ugyanis nagyon rossz helyen parkolt le az amerikai a Trident autójával.

Két körrel a vége előtt, amikor meglengették a zöld zászlókat, nagyon komoly hajsza alakult ki a dobogó legalsó fokáért. Lorandi azonnal meg is nyerte ezt a hajszát, amikor az újraindításnál rögtön maga mögé utasította Niko Karit. A finn versenyzőre ezután Boccolacci érkezett, aki odébb is pöckölte, így a francián kívül Jack Aitken is utat talált mellette.

George Russell pedig megnyerte a hazai versenyét, második GP3-as győzelmét megszerezve. A brit mögött végül csapattársa, Hubert és a Jenzer olasz pilótája, Alessio Lorandi zárt a dobogón. Aitken, Boccolacci, Kari, Maini, Alesi, Joerg és Falchero volt a további sorrend a pontszerző zónában.

img_8687.jpg

Azonban ez a sorrend a futam utáni büntetésekkel még változott. Boccolacci egy 5 másodperces büntetéssel visszaesett az 5.-ről a 8. helyre, amiért nekiment Karinak a verseny hajrájában. A másik utólagos időbüntetést a DAMS pilótája, Bruno Baptista kapta: a brazil a virtuális biztonsági autóra vonatkozó szabályok miatt kapott egy 20 másodperces szankciót, amellyel a 12. helyett a 15. pozícióban rangsorolták.

Russell a győzelemmel 26 pontos előnyre tett szert a bajnoki pontverseny élén Hubert-rel szemben.

Vasárnap délelőtt 9 órától megrendezik a második futamot is.

Az első futam végeredménye:

gp3_2017_silverstone_elso_futam.jpg

Fotó: GP3 Media, Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3612667165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása