GP3 - ALESI ELSŐ GYŐZELME, KARI ELSŐ DOBOGÓJA
GP3 2017: Silverstone, 2. futam

img_3549_1.jpg

Jean Alesi fia megszerezte első győzelmét a GP3-ban, miután a sprintverseny visszaverte az ART-os Jack Aitken támadásait. Niko Kari pedig először állhatott fel a dobogóra.

Miután még a szombati versenyt követően megbüntették a Niko Karival való ütközéséért, vasárnap a pole-ból vághatott volna neki a sprintfutamnak a Trident pilótája, Dorian Boccolacci. Azért csak volna, mert a felvezető kör alkalmával lefulladt az autója, így rajthoz sem tudott állni. Ezzel a virtuális pole a csapat- és honfitársé, Giuliano Alesié lett, aki kitűnő reflexszel jött el, amint megadták a rajtjelet. Akárcsak tegnap, ma is kiválóan rajtolt Jack Aitken is, aki három kanyar alatt feltornázta magát a negyedikről a második helyre, majd Alesi nyomába eredt,

Azonban csak a 3. körig volt szabad a menet, ugyanis bejött a Safety Car Steijn Schothorst és Julien Falchero balesete miatt, amely az 1-es kanyarban történt. Néhány kör után azonban Bernd Maylander kijött a mezőny elől, és folytatódhatott a verseny.

Ám Alesi ekkor is meg tudta tartani a vezetést, azonban Aitkent nem tudta leszakítani magáról, de ennek ellenére sikerült megszereznie pályafutása első GP3-as győzelmét, megelőzve a britet. A dobogó legalsó fokára Niko Kari állhatott fel az Arden színeiben, szert téve pályafutása első TOP-3-as eredményére, megelőzve a bajnoki éllovas Russell-t és a Jenzer pilótáit, Arjun Mainit és Alessio Lorandit.

img_8602.jpg

A pontszerző zóna Kevin Joerggel és Antoine Hubert-rel lett teljes.

Russell pedig immár 35 ponttal vezeti a bajnokságot Hubert előtt, akitől 3 ponttal van elmaradva Fukuzumi, 5-tel Aitken és 6-tal Lorandi.

Két hét múlva a Hungaroringen jön a folytatás!

A második futam végeredménye:

gp3_2017_silverstone_masodik_futam.jpg

Fotó: Landek Norbert

Landek Norbert

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8212667239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása