WTCC - CATSBURG ELHALÁSZTA A TERMASI POLE-T MICHELISZ ELŐL
WTCC 2017: Termas de Rio Hondo, Időmérő edzés

20031766_1157883487645176_4193551271981010153_n.jpg

Megtört Michelisz Norbi időmérős diadalmenete: Nicky Catsburg legyőzte a magyart az argentin időmérő edzésen, de így is legjobb hondás lett.

Magyar idő szerint szombat este 20 órakor kezdetét vette a Túraautó Világbajnokság argentínai időmérő edzése, a 20 perces Q1-gyel, amely két volvós, Nicky Catsburg és Thed Björk zárt az élen, Michelisz Norbit megelőzve. Nem kis meglepetésre már az első szakaszban búcsúzni kényszerült az All-Inkl.com Münnich Motorsport Citroënjével 2012 világbajnoka, Rob Huff. A brit pilótán kívül kiesett a két zengős magyar pilóta, az immár a 2017-es Honda Civic-et terelgető Nagy Dani és Szabó Zsolt Dávid is, de legalább Kevin Gleason RC-Ladáját megelőzve.

Aztán a Q2-ben is egy Volvo zárt az élen, Nicky Catsburg végén, miután a holland az utolsó pillanatokban megelőzte Michelisz Norbit, akiken kívül még Monteiro és Björk, valamint a hazai közönség előtt a Campos-Chevrolet-vel nem kis bravúrt végrehajtva Esteban Guerrieri tudta beverekedni magát a Q3-ba. Girolami, Bennani, Chilton, Michigami, Ehrlacher, Filippi és Coronel kiestek a 10 perces szakasz végeztével - az RC Motorsport franciája 10. helyével azonban megszerezte a pole-t a vasárnapi nyitóversenyre.

Végül pedig sor került a Q3-ra, ahol végül az utolsóként pályára gördülő Nicky Catsburg szerezte meg a pole pozíciót egy 1:44.088-as idővel, méghozzá úgy, hogy miután átszelte a célvonalat, a Volvóval leszaladt a pályáról, és fűnyírásra adta a fejét. Igaz, jogosulatlan előnyszerzés vádjával vizsgálatot is indítottak a holland körideje ellen. Michelisz Norbi 184 ezreddel maradt alul a gyári Hondával, de sorozatban ez lesz majd a harmadik főfutam, amelyet az első rajtsorból kezdhet meg. A magyar versenyző mögött Monteiro lett a harmadik, Guerrierit és Björköt megelőzve.

Az időmérő eredményéhez képest a nyitófutam rajtsorrendje annyiban fog módosulni, hogy Ryo Michigaminak a második helyett majd az utolsó helyről kell rajtolnia, miután motort cseréltek a Hondájában.

Nem sokkal a kvalifikáció után megrendezték a MAC3 névre hallgató csapatidőfutamot, amely a Volvo fölényes győzelmét hozta, miután a Hondánál meglehetősen gyengére sikeredett Ryo Michigami startja. Így a Björk-Catsburg-Girolami a 3:33.885-ös idejével több, mint 15 másodpercet adott a Michelisz-Michigami-Monteiro hármasnak. A svédek idei ötödik győzelmüket aratták.

Vasárnap, azaz holnap a nyitófutam 20 órakor, a főfutam pedig 21:15-kor fog elrajtolni magyar idő szerint.

Az időmérő edzés végeredménye:

wtcc_2017_termas_q.jpg

A MAC3 végeredménye:

wtcc_2017_termas_mac3.jpg

Fotó: WTCC Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9112666531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása