GP3 - HÁRMAS GYŐZELMET ARATOTT AZ ART GRAND PRIX AZ IDŐMÉRŐN
GP3 2017: Silverstone, Időmérő edzés

_56i1451_4154104.jpg

Zsinórban második pole-jának örülhet George Russell, az ART Grand Prix francia pilótája, főleg amiatt, mert az érte járó 4 ponttal átvette a vezetést a bajnokságban.

Ismét dominált az ART Grand Prix Silverstone-ban, igaz, a francia csapat ezúttal "csak" hármas győzelmet aratott. A pole pozíciót - sorozatban másodjára - a Mercedes brit protezsáltja, George Russell szerezte meg, akinek az 1:46.608-as ideje elegendő volt ahhoz, hogy megelőzze 106 ezreddel francia csapattársát, Antoine Hubert-t, és további 0.119 másodperccel japán kollégáját, Nirei Fukuzumit. Russell mérlege így négy bajnoki ponttal gyarapodott, így Fukuzumi elé ugrott az összetettben, 3 ponttal átvéve a vezetést.

Noha Dorian Boccolacci lett a negyedik a Trident gépével, a francia a főversenyt csak a 7. helyről kezdheti majd meg, mivel még az osztrák versenyhétvégén kapott egy 3 rajthelyes hátrasorolást, amiért balesetezett a sprintfutamon. Így a Jenzer Motorsport olasz versenyzője, Alessio Lorandi, az ART Grand Prix britje, Jack Aitken, valamint az Arden finnje, Niko Kari is nyer egy-egy pozíciót.

A TOP-10-be még a Jenzer Motorsport másik pilótája, az indiai Arjun Maini, a tridentes Ryan Tveter, valamint a Campos Racing franciája, Julien Falchero fért be.

Meglehetősen szoros időmérőn van túl a GP3 mezőnye, amelyet az is bizonyít, hogy az első 12 helyezett egy szekundumon belül zárt.

A GP3-as első verseny szombaton 17:30-kor fogja kezdetét venni, magyar idő szerint.

Az időmérő edzés végeredménye:

detngk1xsaagfmu.jpg

Fotó: GP3 Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr912663955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása