F1 - KUBICA 90 KÖRT MENT A PAUL RICARD-I PÁLYÁN

19702048_1844989402194725_4230708771583735468_n.jpg

A GPUpdate.net számára a francia gyári alakulat megerősítette, hogy a lengyel a szerdai nap során problémamentes tesztet produkált.

Mint az ismeretes, a lengyel Robert Kubica korábban 2006 és 2010 között volt a Forma-1 mezőny tagja, mint a BMW Sauber és a Renault versenyzője. 2011-ben, egy súlyos ralibaleset következtében derékba tört a karrierje. Néhány évvel később a ralizáson keresztül tért vissza a versenyzés világába, majd tavaly elkezdett kacsintgatni a pályaversenyzés felé, az elmúlt pár hónapban pedig az esetleges királykategóriás visszatérése a nemzetközi sajtó kedvenc témája.

Kubica az előző hónapban, Valenciában már pályára vitte a (Lotus-)Renault 2012. évi autóját, amellyel egy 115 körös tesztet teljesített, majd ugyanezzel a versenygéppel részt vett a Goodwood-i Sebességfesztiválon is.

Korábban a franciák már megszellőztették, hogy hamarosan a lengyel kap egy második tesztlehetőséget annak felmérése céljából, hogy képes-e egy opcionális visszatérésre a Paul Ricard-i aszfaltcsíkon, a jövőre visszatérő Francia Nagydíj helyszínén.

Erre a gyakorlás szerdán került sor a fent megnevezett forrás értesülései szerint, és 90 kört teljesített az E20-as volánja mögött. Ráadásul, a napokban a 2017-es autót is vezethette a csapat szimulátorában.

A legfrissebb spekulációk arról szólnak, hogy állítólag Kubica részt vehet majd a hungaroringi szezonközi teszten -ennek kapcsán a Renault még semmit sem erősített meg. Egyesek pedig már azt is biztosra vélik, hogy hamarosan szabadedzésen is lehetőséghez juthat, amelyet akár a hivatalos visszatérés is követhet - bizonyos források feltételezései szerint az sem kizárt, hogy a Renault akár még a szezon vége előtt lecserélni a nem túl acélos teljesítményt nyújtó, brit versenyzőjét, Jolyon Palmert.

Fotó: Renault Sport Formula One Team / Facebook

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1112661739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása