F1 - HIVATALOS: MEGVAN KALTENBORN UTÓDJA A SAUBERNÉL!

pascal_wehrlein_f1_grand_prix_austria_qualifying_-8vi_myua46x_1.jpg

Szerdán délelőtt a Sauber csapata bejelentette, hogy a Renault korábbi főnöke, Frédéric Vasseur lesz az új csapatfőnök. Mindeközben érdekes pletykák terjednek a svájci együttes háza táján.

Néhány hete, az Azerbajdzsáni Nagydíj hétvégéje előtt bombaként robbant a hír, miszerint távozik a Sauber csapatától Monisha Kaltenborn, a Forma-1 történetének első női csapatfőnöke - ha minden igaz, erre amiatt került sor, mert az indiai hölgy és a svájci istálló új tulajdonosköre között nézeteltérések voltak a csapat jövője kapcsán.

frederic_vasseur_f1_grand_prix_germany_practice_8o_yabjgdajx.jpgEzek után, az elmúlt hetekben az volt a fő kérdés, hogy ki lesz a Sauber új vezetője, és mikor fogják bejelenteni. A múlt hétvégén, Ausztriában is csak kérdőjelek voltak a témában. Azonban a mai nap a hinwiliek véget vetettek a várakozásoknak, és a korábbi pletykákkal igazolva bejelentette Frédéric Vasseur érkezését.

A 49 éves francia szakember vezeti a Forma-2-ben és a GP3-ban is érdekelt ART Grand Prix-t, illetve a tavalyi évben a Renault csapatvezetői posztját is betöltötte. Mint kiderült, a Brit Nagydíj utáni hétfőtől, július 17-től a Sauber Motorsport AG vezérigazgatója, és a Forma-1-es gárda csapatfőnöke lesz.

"Nagyon büszke vagyok arra, hogy csatlakozhatok a Sauber Motorsport AG-hez, a belém vetett bizalomért pedig szeretnék köszönetet mondani a tulajdonosoknak. Rendkívül lenyűgözőnek találtam a Hinwilben található létesítményeket, valamint a munkaerő tehetségét és ambícióját. Már nagyon várom, hogy tapasztalatommal és eltökéltségemmel kiegészítsem a csapatot, s annak tagjait a helyes irányba vezessem. Meggyőződésem, hogy együtt minden ambiciózus célunkat el fogjuk érni. Alig várom, hogy elkezdjek együtt dolgozni a versenyzőinkkel, a mérnökeinkkel és a csapat többi tagjával, ahogyan azt is, hogy részese legyek a csapat fejlődésének következő fejezetében." - nyilatkozta Vasseur.

Mostanában pedig nem csak a csapatfőnök-kérdés miatt volt gyakori téma a Sauber a nemzetközi sajtóban, hanem amiatt is, hogy a legfrissebb német sajtóhírek szerint a hinwili alakulat máris kitette a Honda szűrét, hosszú hónapokkal az együttműködés kezdete előtt. Ugyanis állítólag létre sem jött az egyezség, így a svájciaknak új motorpartner után kell nézniük. Idén a Ferrari 2016-os motorjai zakatolnak a C36-osok hátuljában.

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8612658777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása