F1 - HIVATALOSAN IS MENESZTETTÉK A SAUBER CSAPATFŐNÖKÉT

monisha_kaltenborn_australian_f1_grand_prix_qcamgyvkljex.jpg

Meglehetősen szokatlan időpontban, magyar idő szerint éjfél magasságában erősítette meg a Sauber, hogy a továbbiakban Monisha Kaltenborn szolgálatai nélkül folytatja a Forma-1-ben. 

"Szerkesztőségünkben" már az igazak álmát aludtuk, amikor a Sauber csapata egy nem éppen megszokott időpontot választott arra, hogy bejelentse hivatalosan a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn menesztését, amelyet szerdán a sajtóhírek már megszellőztettek. Az utódjáról egyelőre nem esett szó, ezáltal az arról szóló hírek sem nyertek megerősítést, miszerint Colin Kolles venné át az indiai csapatfőnökasszony helyét.

F1 - FRISS: KIRÚGTÁK A SAUBERTŐL A CSAPATFŐNÖKÖT!

A legfrissebb sajtóinformációk szerint a Sauber F1 Team és Monisha Kaltenborn útjai különváltak - számolt be a hírről többek között a Sky Sports F1. Monisha Kaltenborn 2010-ben lett a svájci alakulat elnöke, amikor is Peter Sauber újraépítette a csapatot, amelyet öt évvel korábban eladott a BMW-nek.

Ugyanakkor a közleményben határozottan tagadták azt a Saubernél, hogy különbséget tennének a versenyzőik, Pascal Wehrlein és Marcus Ericsson között - hiszen, mint ismeretes, a szóban forgó sajtó hírek arról számoltak be, hogy Kaltenborn azt preferálta, hogy ugyanúgy kezeljék mindkét versenyzőt, miközben a Longbow Finance SA, a Sauber csapat új tulajdonosa a nagyobb és stabilabb anyagi háttérrel rendelkező Marcus Ericssont előnyösebb helyzetbe helyezné.

"A Sauber Motorsport AG tulajdonosai és vezetősége erősen elítéli azon spekulatív médiahíreket, miszerint nem kezeltük és nem kezeljük egyenlően versenyzőinket. Ez a feltételezés nem csak hamis, de szembe is menne a Sauber hosszú ideje vallott, a fair versenyzés mellett kiálló filozófiájával. Ezek a riportok, amelyet meg nem nevezett forrásokra hivatkoznak, nagyon károsak Marcus Ericsson, Pascal Wehrlein, illetve Sauber vezetősége és személyzete számára."

És akkor íme a közlemény Pascal Picci, a Sauber bizottsági tanácsi elnökének a tollából, amely megerősíti, hogy Kaltenborn azonnali hatállyal elhagyta a csapatot, illetve azt is, hogy a szakításra a csapat vezetésével kapcsolatos eltérő nézetek miatt került sor.

"A Longbow Finance SA sajnálattal jelenti be, hogy közös megegyezéssel, a cég jövőjével kapcsolatos eltérő nézetek miatt Monisha Kaltenborn elhagyja a Sauber Csoportnál betöltött pozícióját, azonnali hatállyal. Szeretnénk köszönetet mondani neki, amiért hosszú éveken át kitartó szenvedéllyel vezette a Sauber F1 Team-et, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve. Az utódját hamarosan bejelentjük, addig is sok szerencsét kívánunk a csapatnak Azerbajdzsánnak." 

Addig is, Bakuban a csapat operációs feladatait a csapatmenedzser, Beat Zehnder, valamint a technikai igazgató, Jorg Zander fogja ellátni.

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5012612745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása