F1 - OLASZ CSAPATTAL BŐVÜLHET A MEZŐNY 2019-TŐL?

2016_italian_gp_preview_025.jpg

Ismert szerb vezetővel olasz csapat alakulhat a száguldó cirkuszban!

Az elmúlt időszakban igencsak gyakran esett szó arról, miszerint a Forma-1 új vezetőségének az a terve, hogy bővítse a jelenlegi, 20 fős legalább 24 fősre. A legfrissebb hírek szerint erre jó esély lehet, ugyanis azok után, hogy a nemzetközi sajtóban lehetett hallani pletykákat a China F1 Racing Team esetleges megalakulásáról, a minap kiderült, hogy egy új olasz gárdának is az a célja, hogy ott legyen a száguldó cirkusz rajtrácsán, a 2019. évi szezonban. 

Az olasz alakulat mögött a szerb Zoran Stefanovic áll, akinek már 2010-ben is célja volt a Forma-1-be való beszállás a Stefan GP-vel, amelyhez akkor megszerezte a sportágból azóta már távozott Toyota autóit, illetve Kazuki Nakajima révén már versenyzője is volt. Ám, végül a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem fogadta el a jelentkezését.

Stefanovic csapatáról annyit tudni, hogy a létesítményei az olaszországi Parmában lesznek majd, ahol a technikai dolgokért a Ferrari és a Williams korábbi szakembere, Enrique Scalabroni fog felelni, aki már megkezdte a technikai felszerelések összeállítását, illetve megállapodásra jutott egy szélcsatornás létesítménnyel.

Exkluzív nyilatkozatot adott a szerb a motorsport.com-nak, amelyben a következőket mondta el: "Azért vagyok itt, hogy találkozzak Ross Brawnnal, ugyanis egy olasz bázisú Forma-1-es csapat indításába vágok bele. Mielőtt pedig elutaztam Ausztriában, nagyon fontos egyezségekre tettem szert: meghatároztam, hogy Parmában lesz a csapat bázisa, amely megközelíthető távolságra van egy szélcsatornás létesítménytől. Emellett leigazoltam egy aerodinamikai specialistát a célból, hogy segítsen a projektben."

Emellett Stefanovic reméli, hogy a következő 12 hónap során összeáll a csapat, hogy 2019-ban már ott lehessenek a rajtrácson, feltéve, ha Jean Todt, az FIA elnöke megnyitja az ehhez szükséges tendert. Korábban Todt már lenyilatkozta, hogy van lehetőség új tender kiírására, de ezt csak abban az esetben fogja megtenni, ha komoly érdeklődök kopogtatnak a Forma-1 ajtóin.

Jelenleg két istálló versenyez a Forma-1-ben Olaszország zászlaja alatt: a Ferrari és a Toro Rosso.

Fotó: Makformula1

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3512650383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása