F2 - KETTŐS PREMA-ELSŐSÉGGEL INDULT A SPIELBERGI VÍKEND
Forma-2 2017: Spielberg, Szabadedzés

_56i0190_4191635.jpg

A Forma-1 előszobájában ismét Charles Leclerc zárt az élen: a monacói bő három tizedet adott csapattársának, Antonio Fuocónak, illetve a rapaxos Nyck de Vries-nek.

A hétvégén nem csak a Forma-1, hanem a két nevelőszéria, a Forma-2 és a GP3 mezőnye is tiszteletét teszi a Red Bull Ringen, magyar idő szerint 12:00 és 12:45 között előbbi széria gördült ki a pályára, a szabadedzés keretein belül.

A 45 perces gyakorlás a bajnokságot toronymagasan vezető Charles Leclerc elsőségével zárult: a Prema Theodore Racing monacóija 1:14.356-os idővel zárt az élen, majdnem négy tizeddel megelőzve a csapattársa, az olasz Antonio Fuocót, valamint a Rapax holland versenyzőjét, Nyck de Vries-t.

De Vries-t a DAMS versenyzői követték, Nicholas Latifi - Oliver Rowland felállásban, megelőzve a Rapax másik gépét Johnny Cecotto Jr.-tól átvevő Sergio Canamasast. Az ART Grand Prix csapata Nobuharu Matsushitával és a visszatérő Alexander Albonnal a 7-8. helyen nyitott az osztrák hétvégét. A TOP-10-be még a Campos Racing svájcija, Ralph Boschung, valamint a Russian Time olasz pilótája, Luca Ghiotto fért be.

Meglehetősen szoros volt a mezőny, ugyanis az utolsó, 20. helyen záró tridentes Nabil Jeffri lemaradása is csak 1.2 másodperc volt. Apropó, Trident. Az olasz istálló színeiben a formulaautózásba visszatérő Raffaele Marciello a 18. lett.

A 45 perc egyébként zökkenőmentesen zajlott le, annyi bibit leszámítva, hogy 3 perccel a leintés előtt a 9-es kanyarnál megállt a pályán a brazil Sergio Sette Camara alatt az MP Motorsport autója, ami miatt érvénybe lépett a virtuális biztonsági autó. Egyébként Sette Camara a 15. legjobb időt futotta meg.

15:55-kor jön a folytatás, az időmérő edzéssel.

A szabadedzés végeredménye:

deihbbzxgaayqxi.jpg

Fotó: F2 Media (Zak Mauger)

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1012647349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása