F1 - HAMILTON LÁGY GUMIKON MENT BE 1:06 ALÁ A SPIELBERGI ELSŐ EDZÉSEN
Forma-1 2017: Osztrák Nagydíj, 1. szabadedzés

lewis_hamilton_f1_grand_prix_austria_previews_yaa0aeslqkox.jpg

Lewis Hamilton már az első edzésen futott egy brutális időt a Red Bull Ringen - mindezt a legkeményebb lágy gumikon, tehát a java még hátra van! A brit mögött Verstappen és Bottas egészítette ki az első három sorrendjét, a McLaren-Honda pedig kisebb meglepetésre mindkét autójával ott van a TOP-10-ben!

A Mercedes háromszoros világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton kezdte a legjobban az Osztrák Nagydíj hétvégéjét: az még hagyján, hogy a brit versenyző megnyerte a gyakorlást, de a legkeményebb, lágy gumikon futott egy 1:05.975-ös kört, amellyel két másodpercet adott a tavalyi pole-idejének (1:07.922), és még csak az első szabadedzésen vagyunk túl... Így akár még az is elképzelhető, hogy az első rajtkockához 1:03-as idő fog kelleni, persze ez attól is függ, hogy a kvalifikáció idején milyen lesz a pálya állapota.

A második helyen a hazai pályán versenyző Red Bull holland pilótája, Max Verstappen végzett, ám a szűk 2 tizedmásodperces hátránya meglehetősen csalóka, ugyanis az egyszeres futamgyőztes az eggyel puhább gumikeveréken futotta meg a legjobb idejét. A TOP-3-ba még a másik Mercedesszel Valtteri Bottas fért be.

Nem indult egyszerűen a 90 perces gyakorlás a Ferrari számára, ugyanis Kimi Räikkönen, majd Sebastian Vettel is megforgott. Végül a német a negyedik, a finn a hatodik leggyorsabb időt futotta meg, szendvicsbe fogva a Red Bull ausztrálját, Daniel Ricciardót.

Meglepően jól kezdett a McLaren-Honda, ugyanis mindkét MCL32-es a legjobb tízben zárt: a belga Stoffel Vandoore a hetedik, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso pedig a kilencedik lett. A wokingi együttes versenyzői nagyjából 1.3-1.5 másodpercet kaptak az első helyezett Hamiltontól. A TOP-10-be még Daniil Kvyat (Toro Rosso) fért be a nyolcadik helyen, illetve a 10. legjobb időt megfutó Esteban Ocon (Force India).

Két csapat is lehetőséget biztosított a másfél óra folyamán egy-egy fiataljának: a Renault-nál Sergey Sirotkin vehette át Nico Hülkenberg autóját, a Force Indiánál pedig Alfonso Celis Jr. váltotta honfitársát, Sergio Pérezt. A két beugró a 17-18. helyen zárta a tréninget, a két Saubert megelőzve.

Nagyon nagy volt a forgalom a pályán, ami annak is betudható, hogy a délután 14 órakor kezdődő második szabadedzésre esőt, felhőszakadást jósoltak a meteorológusok. Ugyanakkor nagyon sok hibát láthattunk a pályán: a két ferraris mellett megpördült a bakui dobogós Lance Stroll, a két Toro Rosso-versenyző, Romain Grosjean kapott egy bal első defektet, Max Verstappen pedig az egyik kicsúszása alkalmával a jobb hátsó kerékkel a gumifalat is megcsípte.

Az első szabadedzés végeredménye:

deh2qbsxcaagnri.jpg

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5012647173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása