WTCC - GLEASON ÉV VÉGÉIG BIZTOSAN AZ RC-LADÁNÁL MARAD

img_2606.JPG

Az amerikai helye biztos az RC Motorsportnál a 2017-es szezon végéig.

Az egykor a TCR mezőnyét erősítő Kevin Gleason az év második versenyhétvégéjén, Monzában mutatkozott be a Túraautó Világbajnokságban (WTCC) a Ladákat futtató RC Motorsport színeiben, a francia Yann Ehrlacher csapattársaként. A 30 esztendős amerikai ideáig nagy eredményeket nem tudott felmutatni, csak egyszer, még a debütáló versenyén szerzett 2 pontot egy 9. hely formájában.

Az RC Motorsport eleinte csak futamról-futamra szerződött az egyébként nagyon szimpatikus amerikaival, a minap pedig bejelentette, hogy a #24-es számú Lada Vesta helye biztos a rajtrácson a szezon végéig, a volánnál Gleasonnel.

"Örülök, hogy a WTCC-ben maradhatok az RC Motorsportnál. Ideáig roppantul élveztem a világbajnokságban való versenyzést, és úgy érzem, hogy még nem mutattam meg minden bennem rejlő potenciált. Öt versenyhétvégém van még arra, hogy elsajátítsam a TC1-es autót és előrébb lépjek a mezőnyben, beleértve Makaót, ahol is amikor utoljára versenyezhettem, az első sorból rajtoltam.

Tavaly a TCR Nemzetközi Szériában felállhattam a dobogó tetejére, s nyilvánvalóan most ez az ambícióm a WTCC-ben is. S habár ez egy másik szint, különösen a gyári indulók miatt, minden lehetőséget meg fogok ragadni annak érdekében, hogy tanuljak és felvegyem a harcot a világ legjobb túraautó-versenyzői ellen. Már nagyon várom a következő, argentínai hétvégét, ahol ismét egy számomra új pálya vár, ahol remélhetőleg lesz lehetőségem fejlődni." - nyilatkozta Gleason.

A WTCC argentínai fordulója július 15-16. között kerül majd megrendezésre.

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1012645865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása