F1 - SAJTÓHÍR: KULCSFONTOSSÁGÚ SZEMÉLY TÁVOZOTT A FERRARITÓL

2017_azerbaijan_gp_saturday_019.jpg

Olasz sajtóinformációk szerint a Ferrari szakított a motortervezőjével, Lorenzo Sassival. 

Habár a maranellói gárda nem kívánt reagálni nagyobb sajtóorgánumok megkeresésére, továbbá hivatalos közleményt sem adott ki annak kapcsán, amiről az olasz Il Gironale számolt be csütörtök reggel: a csapatfőnök Maurizio Arrivabene közbenjárására a Ferrari és motortervezője, Lorenzo Sassi útjai különváltak. Az egyelőre még nem tiszta, hogy a komplett cégtől távozott-e a szakember, vagy kapott egy másik szerepet a FIAT-csoporton belül.

A források szerint Sassi néhány napja hagyta el a Ferrarit, amely kisebb sokknak számít, ugyanis a Ferrari motorikusan nagyon sokat fejlődött az idei esztendőre.

Sebastian Vettel, az olaszok német versenyzője jelenleg 14 ponttal előzi meg a pontversenyben a mercedeses Lewis Hamiltont. Sokan a Forma-1 körforgásában az eddig látottak alapján úgy vélik, hogy már nagyon kicsi a differencia a Ferrari és a Mercedes V6-os aggregátja között.

Sassi távozásával azonban problémák adódhatnak a Ferrari harmadik verziójú motorjával, amely a tervek szerint a jövő heti Brit Nagydíjon fog debütálni. Az új innovációkkal felszerelt erőforrás nagyon komoly löketet adhat a csapatnak alapesetben.

Több, mint 11 éven át volt a Ferrari-család tagja az olasz szakember.

Fotó: Makformula1

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7012645821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása