F1 - 10 KANYAROS LETT A RED BULL RING

f1_grand_prix_of_austria_kwj_lqkm9czx.jpg

Szó sincs arról, hogy megváltoztatták volna a spielbergi pálya vonalvezetését.

Megváltoztatták a kanyarok számozását a Red Bull Ringen, amely a 2014-es visszatérése óta Forma-1-es körökben 9 kanyart tartalmazott. Azonban a 2-es kanyar immár az a balos törés lett, amely a célegyenes végi és az az utáni jobbkanyar között van. Az egykori 2-es kanyarból -, ahol tavaly az utolsó körben ütköztek a győzelemért csatázva a Mercedes versenyzői, Lewis Hamilton és Nico Rosberg - pedig 3-as kanyar lett. És ezzel már nincs eltérés a Forma-1 és a MotoGP kanyarszámozása között, mindkét szériában most már 10 kanyarból áll a spielbergi versenypálya.

Emellett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azt is megerősítette, hogy a tavalyi versenyhétvége folyamán számos kalamajkát okozó, "baguette" néven futó kerékvetőknek a számokat redukálják. Mostantól kezdve már csak a 6-os, a 9-es és a 10-es kanyarnál fognak ilyen típusú rázóköveket lefektetni, ráadásul az elemek közti különbség 3.2 méteres lesz.

A biztonság javítása céljából vastagabb gumifalakat helyeztek el a 4-es, a 7-es és a 8-as kanyarok bukóterében, a bokszutca bejáratánál, ahol a 2016-os időmérőn Daniil Kvyat óriási balesetet szenvedett el, TecPro-falak fogják óvni a versenyzők épségét.

Íme a Red Bull Ring, az új kanyarszámozásokkal:

osztrak_palya_fia.jpg

Fotó: Zimbio, FIA

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2012643423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása