F1 - ELTÉRŐ GUMITAKTIKÁN A MERCEDES ÉS A FERRARI VERSENYZŐI AUSZTRIÁBAN
Forma-1 2017: Osztrák Nagydíj, Gumiválasztások

azerbaijan_f1_grand_prix_wbhiwkdfgk_x.jpg

Ennyire változatosak talán még nem voltak idén a csapatok gumiválasztásai.

A jövő hétvégi Osztrák Nagydíj a Mercedes mindkét versenyzőjének 8-8 szett ultralágy gumit igényelt a Forma-1 hivatalos gumibeszállítójától, a Pirellitől, miközben a Ferrari 7-7 garnitúrát. A szuperlágy és az ultralágy abroncsok kapcsán már nagyobb a szórás a két élcsapat négy versenyzője között. A piros oldalfalú gumikból Hamilton 3, Bottas 4, Vettel 5 és Räikkönen 4 garnitúrát fog kapni, míg a legkeményebb, lágy papucsokból Hamiltonnak és Räikkönennek 2-2, Bottasnak és Vettelnek pedig 1-1 szettet kell beosztani a három nap folyamán.

A Red Bull istálló bepuhít a spielbergi versenyhétvégére, ugyanis az azeri futamot megnyerő Daniel Ricciardónak és Max Verstappennek is 9-9 garnitúra ultralágy abroncsot rendelt. De a bikákat e tekintetben a Force India és a McLaren is felülmúlta, amely csapatok a versenyzőiknek 10-10 szettet kértek a leglágyabb Pirelli-gumiabroncsból.

Ha lejjebb görgetünk a listán, láthatjuk, hogy lágy gumikból a legtöbbet a sauberes Pascal Wehrlein igényelt, szám szerint 3 szettet.

Íme a csapatok választásai az Osztrák Nagydíjra:

15305_at-austria_mescole_en_1.jpg

Fotó: Zimbio | Grafika: Pirelli

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4012626759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása