WTCC - MICHELISZ A VILA REAL-I IDŐMÉRŐN SEM TALÁLT LEGYŐZŐRE!
WTCC 2017: Vila Real, Időmérő edzés

03717002_2418-800x541.jpg

Egy hónapon belül harmadik pole pozíciójának örülhet Michelisz Norbi - nagyon formában van a gyári Honda magyar versenyzője! Pályacsúccsal megvan az első hely Portugáliában!

Azok után, hogy négy héttel ezelőtt a WTCC nürburgringi és egy hete, a TCR hungaroringi fordulóján megszerezte a pole pozíciót Michelisz Norbi, a Honda gyári magyar pilótája a Túraautó Világbajnokság Vila Real-i hétvégéjén is, pályafutása ötödik rajtelsőségét elérve, méghozzá úgy, hogy 1:55.846-tal megfutotta a pályacsúcsot.

Akár kettős Honda-sikerrel is zárulhatott volna a kvalifikáció, ugyanis Tiago Monteiro nagyon esélyes volt a második helyre. Azonban a portugál annyira kemény nyomta a hazai pole reményében, hogy az utolsó előtti, 26-os kanyarban egy komolyabb megcsúszással minden esélyt eldobott magától. Így Rob Huff zárt másodikként az All-Inkl.com Münnich Motorsport Citroënjével, de a 2012-es világbajnok hátránya majdnem 7 tized volt, tehát Norbi fölényes győzelmet aratott!

Thed Björk behozta noha a harmadik helyre a Volvót, de - főleg az 1 másodperces hátrány tudatában - kijelenthető, hogy az S60-asnak nem igazán fekszik az utcai aszfaltcsík. Monteiro a hibáját követően pedig be kellett, hogy érje a negyedik hellyel hazai közönsége előtt. A Q3-ba még Nicky Catsburg jutott tovább, ám a bajnoki éllovasnak vibrációs gondjai voltak, így nem tudott értékelhető mért időt produkálni, ötödik lett.

A 6-7. helyre a Sebastien Loeb Racing jobban teljesítő versenyzői, Tom Chilton és Mehdi Bennani kvalifikáltak, megelőzve Esteban Guerrierit, a Campos Racing argentin pilótáját, aki Tom Coronel balesete után az egyedüli lett a mezőnyben, aki Chevrolet Cruze-zal versenyez. A harmadik gyári Volvóval Nestór Girolami az egész hétvége folyamán gyengébbnek bizonyult csapattársainál, most is csak a 9. legjobb időt futotta meg. A fordított rajtrácsos pole pozíciót pedig a harmadik gyári Hondával Ryo Michigami kaparintotta meg - a japán mögött Filippi végzett az SLR-Citroënnel, valamint Yann Ehrlacher, aki az RC-Lada-pilóták közül egyedüliként volt jelen a Q2-ben.

A Zengő Motorsport pilótái, Aurélien Panis és Nagy Dani sajnos csak az utolsó, nyolcadik sorban zárták az időmérő edzést. Nagy Dani videós értékeléséből nem sok konkrétumot tudtunk meg a csapat Facebook-oldalán. A 19 éves magyar tehetség következő mondatait mégis kiemelnénk, hiszen eléggé sokatmondóak: "Minél tovább nézegetjük az adatokat, egyre inkább azt látjuk, hogy sok maradt benne. Megmondom őszintén, hogy nehéz idők élek, élünk meg most."

Egyébként meglehetősen hosszúra nyúlt az időmérő edzés, ugyanis a Q1-ben még a piros zászlókra is szükség volt, ugyanis a 19-20-as kanyarkombinációban Norbi és Björk is kipöckölt egy-egy bóját a helyéről, Girolami pedig nekikoccant a falnak az 5-ös kanyarnál - s miután nem az argentin volt az első, aki közelebbről is megnézte azt a palánkot, vissza kellett helyezni azt a helyére.

Nem sokkal az időmérő után sor került a MAC3-ra, amely kicsit emlékeztethetett minket a Nordschleifén megrendezettre, mivel a Hondának és a Volvónak is volt egy-egy hibás járműve, Tiago Monteiro, valamint Nicky Catsburg alatt. Az összecsapásból mégis a svédek jöttek ki jobban, s 4:05.355-ös idővel majdnem 4 másodpercet adtak a japánoknak.

Vasárnap a futamokat magyar idő szerint 17:30-tól fogják megrendezni, amelyeket az Eurosport 1, illetve az m4sport.hu fog élőben közvetíteni.

(Az időmérő edzés végeredménye / A MAC3 végeredménye)

Fotó: WTCC Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6012618031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása