F1 - FRISS: KIRÚGTÁK A SAUBERTŐL A CSAPATFŐNÖKÖT!

monisha_kaltenborn_spanish_f1_grand_prix_practice_hv6x1oy6esvx.jpg

A legfrissebb sajtóinformációk szerint a Sauber F1 Team és Monisha Kaltenborn útjai különváltak - számolt be a hírről többek között a Sky Sports F1.

Monisha Kaltenborn 2010-ben lett a svájci alakulat elnöke, amikor is Peter Sauber újraépítette a csapatot, amelyet öt évvel korábban eladott a BMW-nek. 2011-ben pedig az indiai hölgy résztulajdonos is lett, miután részvényeket vásárolt a nagy múltú csapatban.

560843_427433677304104_2079236150_n.jpg

2012-ben, amikor Peter Sauber átadta neki a kormányt, a Forma-1 történetének legelső női csapatfőnökévé vált, azóta pedig megállás nélkül irányította a hinwili bázisú együttest. Azonban a több friss, brit és német nyelvű sajtóhír, többek között a Sky Sports F1 is, szerda délelőtt arról számolt be, miszerint Kaltenbornnak azonnali hatállyal el kellett hagynia a csapatot, így a Sauber -, amely a konstruktőri bajnokságban jelenleg a kilencedik, 4 ponttal - vezető személy nélkül várja a mostani hétvégén esedékes Azerbajdzsáni Nagydíjat.

A szakításra állítólag azért került sor, mert a csapat új tulajdonosai, a Longbow Finance nem értett egyet Kaltenbornnal abban, miképpen kéne irányítani a csapatot, illetve a versenyzőkkel kapcsolat bánásmód kapcsán is voltak nézeteltérések. A befektető csoport inkább Ericssont preferálná, és nem a jobb eredményeket hozó Wehrleint, ahogyan azt teszi, vagyis tette volna Kaltenborn.

Amióta a Sauber 7 évvel ezelőtt kikerült a BMW égisze alól, nehéz időkön ment keresztül - többször került nehéz helyzetbe, anyagilag és eredmények szempontjából egyaránt, főleg az előző három évben. Ezen periódusban a csapat a legjobb eredményeit 2012-ben érte el, amikor Sergio Pérez háromszor, Kamui Kobayashi pedig egyszer állhatott fel a dobogóra.

Mindeközben, 2015 elején egy kisebb botrány is kialakult a Sauber háza táján, ugyanis Kaltenborn három versenyzővel (Felipe Nasr, Marcus Ericsson, Giedo van der Garde) is megállapodott a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt - végül Van der Gardét egy komolyabb kártérítéssel "félreállították", és a Nasr-Ericsson párossal volt ott a rajtrácson a csapat.

pascal_wehrlein_canadian_f1_grand_prix_7ogwt0qyqtnx.jpg

Az anyagi problémák tavaly nyáron voltak a tetőponton, amikor egyenesen kérdésessé vált a Sauber jövője. Végül azonban a nyár derekán sikerült megoldást találni, amelynek keretein belül egy svájci befektetőcsoport, a Longbow Finance felvásárolta a csapatot a Sauber Motorsport AG cégtől, de a név megmaradt, ahogyan Kaltenborn is megtarthatta a pozícióját, viszont a tulajdonos Peter Sauber nyugdíjba vonult.

Miután a Manor a tavalyi év végén csőd miatt kiesett a száguldó cirkusz körforgásából, arra számíthattunk, hogy az idei évben sereghajtó lesz, ám Pascal Wehrlein barcelonai 8. helyének köszönhetően jelenleg a McLaren van a pontlista legalján.

FRISSÍTÉS: Azóta a világ legnagyobb szakportálja, a motorsport.com is beszámolt a hírről, sőt, azt is megtudta, hogy Kaltenborn helyére jó eséllyel Colin Kolles, a néhai Hispania Racing Team egykori csapatfőnöke fog érkezni.

Fotó: Zimbio, Sauber F1 Team / FB

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9112610779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása