TCR - MEGVAN AZ ELSŐ M1RA-POLE: MICHELISZ AGYONVERTE A MEZŐNYT A HAZAI IDŐMÉRŐN!
TCR 2017, Hungaroring: Időmérő edzés

p1010011.JPG

Michelisz Norbi megszerezte saját csapata, a M1RA első pole pozícióját a TCR Nemzetközi Széria kvalifikációján, de az istálló fiatal titánja, Tassi Attila sem ment rosszul, a harmadik helyen zárt.

Álomszerűen alakult a magyar fanatikusok számára a TCR Nemzetközi Széria idei hatodik időmérő edzése a Hungaroringen, ugyanis Michelisz Norbi 1:52.740-es köridővel megkaparintotta az első rajtkockás indulás lehetőségét az első futamra, amely csapata, a M1RA számára az első pole pozíciót jelenti. Az új magyar istálló többi versenyzője is eredményesen zárt: a 18 éves Tassi Attila a harmadik helyen végzett, míg a ballasztsúlyokkal agyonmálházott Roberto Colciago, a VB-pontverseny második helyezettje a hatodik rajtkockába kvalifikált.

Michelisz fölényét jól mutatja az, hogy a Leopard Racing Team WRT bajnokaspiráns franciája, Jean-Karl Vernay, aki a második helyen végzett, nem kevesebb, mint 614 ezredmásodperccel kapott ki. Mat'o Homola a DG Sport Compétition Opeljával sokáig vezetett a Q2-ben, de a fináléban visszacsúszott a negyedik pozícióba, mögötte Pepe Oriola lett az ötödik a Lukoil Craft-Bamboo csapat SEAT-jával.

Robert Huff a nehézkes hétvégekezdetet követően a hetedik helyre kvalifikált a Leopard Racing Team WRT Volkswagenjével. A 2012-es WTCC-bajnokot a hihetetlenül nagyot villantó Stian Paulsen követte a SEAT-tal. A TOP-10 sorrendjét a két WestCoast-Volkswagen tette teljessé, Morbidelli - Altoé sorrendben.

2017 Hungaroring, TCR Qualifying in full

Watch the live streaming of the Qualifying session at Hungaroring For more info: www.tcr-series.com

42:33-tól nézhető vissza a baleset.

A kvalifikáció során egyetlenegy baleset történt, a Q2 vége előtt nagyjából négy és fél perccel: Jens Reno Møller törte össze a Hondáját a célegyenes végén: a dán pilóta hirtelen veszítette el az autója felett az uralmat, onnantól kezdve pedig utasként találta el a szalagkorlátot, majd a gumifalnak is nekicsúszott. Ennek ellenére a 11. lett, mivel a stewardok a pályahatárok be nem tartása miatt törölték Daniel Lloyd (Lukoil Craft-Bamboo) mindkét Q2-es körét.

A Q1-ben a Comtoyou Racing részéről - az előzetes várakozásoknak megfelelően - Frédéric Vervisch és Stefano Comini is elvérzett, a 14. és a 17. helyen. De a nagyobb nevek közül a 13. helyen kiesett James Nash (Lukoil Craft-Bamboo) is, valamint a GE-Force szerb versenyzője, a salzburgringi első futamon győzedelmeskedő Dusan Borkovic, aki a 18. lett az Alfa Romeo Giuliettával.

Ami a többi magyart illeti: Nagy Daninak nem sokon múlt a továbbjutás, de végül a #80-as Zengő-SEAT-tal a 15. helyen kiesett. Bernula István a Botka Rally Team KIA-jával a 21. legjobb időt produkálta, megelőzve Jedlóczky L. Márk (Team Unicorse) Alfa Romeóját és Ficza Ferenc zengős KIA Cee'd-jét. A másik két zengős SEAT György Anettel és Tóth Csabával a volánnál a 24. és a 26. pozícióban végzett.

Vasárnap a futamok 9:10-tól, valamint 13 órától fognak elrajtolni.

Az időmérő edzés végeredménye

FRISSÍTÉS: Nem sokkal ezelőtt a TCR szervezői megerősítették, hogy egy egyelőre nem részletezett technikai szabálytalanság miatt diszkvalifikálták Mat'o Homolát, a DG Sport Compétition #70-es rajtszámú Opeljának versenyzőjét a hungaroringi időmérő edzésről - ezzel a szlovák elveszítette a negyedik rajthelyet, és mindkét versenyt az utolsó rajtkockából kell megkezdenie.

Fotó: Kováts Olivér

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr912602451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása