F1 - VETTEL A LEGGYORSABB AZ IDŐMÉRŐ ELŐTT
Forma-1 2017: Kanadai Nagydíj, 3. szabadedzés

Sebastian Vettel nyerte meg a Kanadai Nagydíj harmadik szabadedzését saját csapattársa, Kimi Räikkonen és a Mercedes háromszoros bajnoka, Lewis Hamilton előtt. Ismét a Ferrarit kell legyőzni az elsőségért?

Magyar idő szerint pontban 16:00-kor elkezdődött a Kanadai Nagydíj harmadik szabadedzése. Több versenyző is pályára hajtott, de az érdemi munkát, azaz a mért idők hajszolását egyedül Daniel Ricciardo és Jolyon Palmer kezdte meg. Az ausztrál vezetett 1:15.278-al, a Renault brit pilótája előtt.

A nagyok közül Sebastian Vettel kezdte meg az érdemi munkát, a német világbajnok elsőre 1:14.533-at repesztett, majd tovább is gyorsult, egészen 1:13.766-ra, ami már elég jó időnek mondható.

Az első körben a Mercedes a keményebb abroncsokat használta a ferrarisokhoz képest, amivel Bottas elsőre egy harmadik, Hamilton pedig egy hatodik helyet érő időt jött. Később javítottak és a háromszoros brit világbajnok 6 tizeden belülre jött, Bottas hátránya már másodpercesre rúgott.

Nagyon úgy néz ki, hogy a Red Bull ezen a pályán tényleg nagyobb hátrányban lehet a két élen álló autóhoz képest, Monacóhoz képest mindenképp. Ricciardo és Verstappen közül utóbbi lehet a jobb ezen a hétvégén, ugyanis az ausztrál rengeteg időt vesztett a hétvégén.

Nehéz bármiféle következtetést levonni az eddigiekből, hiszen jól muzsikál a Toro Rosso és a Force India is, illetve azt sem tudhatjuk, hogy mire lehet képes Massa, Alonso és a Haas csapat. Szoros lehet az időmérő edzés a középmezőnyben.

A pálya az edzés alatt folyamatosan tisztult, de továbbra is elképesztően sok hibát követtek el a versenyzők, többek között Magnussen-t és Vandoorne-t is megviccelte a poros aszfalt.

Fél órával az edzés vége előtt Sebastian Vettel vezetett Lewis Hamilton is Max Verstappen előtt, viszont nem szabad elsiklani a tény felett, hogy utóbbi kettő a szuperlágy abroncsokon érte el legjobbját.

Az FP3 végéhez közeledve a Ferrari feltekerte a motort és még gyorsabbak lettek az olasz csapat versenyzői. Vettel a hétvége legjobb körével megerősítette vezető pozícióját, 1:12.572-es köre pedig már gyorsabb volt a tavalyi pole körnél. Räikkonen nem tudott nála gyorsabbat menni.

Érdekes módon mintha a Mercedes nem működne olyan jól az ultralágy abroncsokon, mint a Ferrari ugyanis nem tudnak akkorát fejlődni a keményebb abroncsokhoz képest. Főként a pálya utolsó szektorában kapnak sokat az olaszoktól.

Fernando Alonso lehet az az ember, aki elég komoly problémát okozhat a középmezőnyben, hiszen az továbbra is igaz, hogy amikor működik a Honda és az autó, akkor Alonso az utolsó ezredmásodpercet is kisajtolja abból a nem éppen győztes versenygépből.

Az utolsó percekben már nem igazán történt semmi említésre méltó, talán annyi, hogy Verstappen szépen megérkezett az élmezőnybe, hiszen megverte Bottast is, úgy néz ki, megvan a helyes irány a bikáknak.

Sebastian Vettel elsőségét már nem zavarta meg semmi sem, így a német viszonylag kényelmes előnnyel nyerte meg az edzést Räikkonen és Hamilton előtt.

Az időmérő edzés 19 órakor veszi majd kezdetét magyar idő szerint.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: Zimbio

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr812583969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása