F1 - LEWIS HAMILTON VOLT A LEGGYORSABB AZ ELSŐ EDZÉSEN
Forma-1 2017: Kanadai Nagydíj, 1. szabadedzés

A britek háromszoros világbajnoka kezdte a legjobban a Kanadai Nagydíjat, ugyanis ő nyerte meg az első szabadedzést a Ferrari német világbajnoka, Sebastian Vettel és a finn Valtteri Bottas előtt.

Viszonylag nehezen indult be az élet a 4,3 kilométer hosszú kanadai pályán, hiszen jó néhány percig egyetlen mért időt sem futottak a versenyzők. Carlos Sainz viszonylag hamar kimerészkedett, de a Renault-motor cserben hagyta és szépen elfüstölt a spanyol Toro Rosso-versenyző alatt.

Bő 18 perc után Sergio Perez törte meg a csöndet és elsőként futott mért kört, méghozzá egy 1:17.584-et.

A pálya az edzés elején rettentően poros volt, ezt a két Ferrari-pilóta érezte meg legjobban, hiszen először Räikkonen, utána pedig Vettel is megforgott, de bajba került Hülkenberg és Hamilton is, de általánosságban elmondható, hogy rengeteg volt a csúszkálás. 

Fél órát követően Räikkonen, Vettel, Bottas, Hamilton és Ricciardo volt az első öt sorrendje, viszont az első mért körök után már Hamilton vezetett csapattársa, Valtteri Bottas előtt. Ők még szuper lágyon voltak, míg a ferrarisok már ultralágyon. 

A világbajnoki címvédők az ultralágy abroncsokkal tovább gyorsultak. Fél órával az edzés vége előtt Hamilton már 1:13.961-el állt az élen, Bottas tőle 85 ezreddel volt lassabb. 

Már nem is nagy meglepetés, hogy a McLaren ismét nem bírta Alonso alatt. A spanyol versenyző az edzés nagy részét a boxban töltötte, majd miután pályára küldték, az autó, vagyis inkább talán a motor újra megadta magát, 19 perccel a vége előtt. Vajon mikor unja meg a kétszeres világbajnok? Szerintünk már megunta. 

Hamilton az edzés vége felé még tovább tudott javítani idején, azzal, hogy 1:13.809-et futott. Vettel nem tudott benézni 1:14 alá. Bottas és Räikkonen sem tudott már javulni. 

Az első szabadedzés végén már csak hosszú etapokat futottak a versenyzők, így esély sem volt a javításra. Hamilton tehát nyert Vettel és Bottas előtt.

Folytatás magyar idő szerint 20 órától a második gyakorlással.

Az első szabadedzés végeredménye:

db48n3qxsaawuku.jpg

Fotó: Zimbio

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8512581883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása