F1 - VETTEL HIBÁZOTT, HAMILTONÉ A BARCELONAI POLE!
Forma-1 2017: Spanyol Nagydíj, 3. szabadedzés / Időmérő edzés

spanish_f1_grand_prix_qualifying_bczc4y3gubox.jpg

Lewis Hamilton szerezte meg a pole pozíciót, miután Sebastian Vettel hibázott a gyors körén, aki így a második helyre jött be. Bottas lett a harmadik, az utolsó szabadedzést megnyerő Kimi Räikkönen előtt.

Napsütéses, száraz időjárási körülmények között bonyolították le a Spanyol Nagydíj szombati napját. Délelőtt a harmadik szabadedzést rendezték meg, amelyen kettős Ferrari-győzelem született Kimi Räikkönen vezetésével - a 2007-es világbajnok 1:20.214-es idővel lett az edzéselső csapattársa, Sebastian Vettel előtt, akinek 10 perccel a kockás zászló előtt félre kellett állni.

kimi_raikkonen_spanish_f1_grand_prix_practice_6duv70tpdqvx.jpg

A Ferrarikat a Mercedesek követték: a harmadik helyen Hamilton zárt azelőtt a Bottas előtt, akinek a munkáját előbb elektronikai problémák hátráltatták, majd egy váratlan vízfolyás miatt vissza kellett térnie egy régebbi specifikációjú erőforrásra.

A két Red Bull szokás szerint az 5-6. helyen zárt Verstappennel és Riccardóval, Nico Hülkenberg Renault-ja és Felipe Massa Williamse előtt. A TOP-10-et két spanyol, a toro rossós Carlos Sainz, illetve a McLarenbe valami csoda folytán életet lehelő Fernando Alonso.

Az időmérő edzésen változott a felállás, ugyanis Lewis Hamilton megszerezte pályafutása 64. pole pozícióját egy 1:19.149-es idővel. Sokáig azonban úgy tűnt, hogy a Mercedes versenyzője el fogja veszíteni a rajtelsőséget, ugyanis egy nagyon erős első, és egy pokolian jó második szektorral Sebastian Vettel és a Ferrari veszélyesek voltak rá. Ám, a négyszeres világbajnok a célegyenesre ráfordító előtti sikánban hibázott, így meg kellett elégednie a második pozícióval, mindössze 51 ezredes hátrányban!

Valtteri Bottas lett a harmadik a másik Mercedesszel, megelőzve a másik ferrarist, Kimi Räikkönent. A harmadik sort a két Red Bull bérelte ki, Verstappen - Ricciardo felállásban. Viszont a nap versenyzője pedig kétségtelenül Fernando Alonso volt, aki az amúgy roppant gyenge McLaren-Hondát behozta a hetedik helyre! Ezzel a kétszeres világbajnok megelőzte a két Force India-versenyzőt, Sergio Pérezt és Esteban Ocont, illetve a Williams-Mercedesszel közéjük beékelődő Felipe Massát.

A Q2-ben Kevin Magnussentől (Haas), Carlos Sainztól (Toro Rosso), Nico Hülkenbergtől (Renault), Romain Grosjeantól (Haas) és Pascal Wehrleintól búcsúztunk. Az időmérő edzés első szakaszában pedig Marcus Ericsson (Sauber), Jolyon Palmer (Renault), Lance Stroll (Williams), Stoffel Vandoorne (McLaren) és az egész hétvége folyamán szenvedő Daniil Kvyat (Toro Rosso) esett ki.

A Spanyol Nagydíj vasárnap 14:00-tól fogják megrendezni, élőben közvetíti az M4 Sport. A barcelonai pályán alapvetően nem könnyű előzni, emiatt is döntöttek úgy az FIA-nál, hogy a célegyenesben lévő DRS-zónát 100 méterrel meghosszabbítják, hátha ezáltal több izgalomban lesz részünk.

Az időmérő edzés végeredménye: 

c_tz4cdxcaelz44.jpg

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1712503919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása