INDYCAR - MEGKAPTA ALONSO A RAJTENGEDÉLYT AZ INDY 500-RA!

c-5hgcow0aasu8-.jpg

Fernando Alonso, a spanyolok kétszeres Forma-1-es világbajnoka sikeresen teljesítette a Rookie Orientation Practice néven futó újoncvizsgát, s ezáltal megszerezte az indulási engedélyt a hó végi Indianapolis 500-asra.

Előző cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy Fernando Alonso első IndyCar-tesztje a mai napon volt esedékes az indianapolisi oválpályán, és annak keretein belül az úgynevezett újoncvizsgája is.

A Rookie Orientation Practice az Indy-újoncok felkészítését szolgálja, a következő menetrend szerint: 10 kört kell megtenni 205-210 mérföld/órás sebességgel, újabb 10-et 210-215 mérföld/órással, és 15-öt 215-220 mérföld/órással.

c-6xf7kxuaap1wt.jpg

Fotó: McLaren-Honda-Andretti

Alonso négy etapban 51 kört tett meg, az átlagsebessége pedig 219.654 mérföld/óra, azaz 354.4899 kilométer/óra volt. Ez a teljesítmény elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy megkapja a versenyengedélyt a május 28-i Indianapolis 500-as futamra, amelyen a McLaren-Honda-Andretti #29-es számú autójával fog rajthoz állni, amelyről a mai nap folyamán a lepel is lehullt.

"Pontosan azt csinálta, amiről tudtuk, hogy képes rá, mindezt nagyon stílusosan." - dicsérte az amerikai open-wheel-ben is komoly tapasztalattal rendelkező 1978-as Forma-1-világbajnok, Mario Andretti.

"Nagyszerű móka volt. Ez a teszt pedig remek módja volt annak, hogy felvegyem a tempót. Igaz, eleinte nehéz volt elérni a minimumot, de a további fázisok folyamán már minden rendben zajlott. Remélem, most majd még több kört meg tudok tenni, hogy jobban ráérezhessek az autóra, ugyanis az most önmagát vezeti. Nem én vezetem az autót. Jelenleg minden jónak tűnik, de a valódi munka csak most veszi kezdetét." - idézte a motorsport.com Fernando Alonsót. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3812477555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása