FE - FORMULA-E-AUTÓT TESZTELT A KORÁBBI F1-ES PILÓTA, ROBERT KUBICA!

robert-kubica-bukolles.jpg

Lengyelország eddigi egyetlen Forma-1-es versenyzője körül zajlik az élet: néhány hete még egy GP3-as autót próbálhatott, most meg már egy Formula-E-gépet. Kubica pedig akár már a júliusi New York ePrix-n megejtheti a debütálását az elektromos szériában.

Mostanában a korábbi Forma-1-es pilóta, a 2008-as Kanadai Nagydíjat megnyerő Robert Kubica gondoskodik róla, hogy vele legyen tele a sajtó. Az elmúlt hetek vele kapcsolatos történéseit úgy foglalhatnánk össze, hogy végül visszautasította a ByKolles Racing WEC-es versenyzési lehetőségét, a Franciacortán kipróbált egy GP3-as autót, most kedden meg a Donington Parkban tette tiszteletét a lengyel, ahol kipróbált egy Formula-E-s gépet, amely opciót a széria vezetősége már régóta kínálgatta neki.

motorsport.com értesülései szerint Kubica akár már az idei nyáron éles versenykörülmények között is megismerhetné az elektromos formulaautós bajnokságot, miután a július közepén esedékes New York-i hétvége ütközik az Endurance Világbajnokság (WEC) nürburgringi fordulójával, ami miatt már most tudni lehet három pilótáról, hogy nem tud elindulni a Formula-E-viadalon, de benne van a pakliban az is, hogy további ülések szabadulnak fel arra a víkendre. Egyelőre azt tudni, hogy a DS Virgin Racing pilótáinak, José Maria Lopeznek és Sam Birdnek, illetve az e.dams bajnoki éllovas versenyzőjének, Sebastien Bueminek kell kihagynia az amerikai fordulót az elektromos szériában.

17424595_1433811093316129_535612637596204449_n.jpg

Jelen állás szerint arra van több esély, hogy Kubica a debütálását a DS Virginnél ejthetné meg, miután a ralis korszaka révén továbbra is jó kapcsolatot ápol a többek között a Citroënt magába foglaló PSA-konszernnel. Ugyanakkor van egy bökkenő, ugyanis a csapat főnöke, Alex Tai még korábban lenyilatkozta azt, hogy Birdéket majd olyan versenyzőkkel szeretné pótolni a kérdéses hétvégéken, akik már rendelkeznek komolyabb versenytapasztalattal, bár, afelől semmi kétség nem lenne, hogy Kubica beugrása óriási hírverést jelentené a népszerűség ranglétráján egyre csak felfelé törekvő versenysorozatnak. A döntést Tai majd a főigazgatóval, Xavier Mestelan-Pinonnal, és a főmérnök Chris Gorne-nal együtt fogja meghozni. Emellett persze az is kérdéses, hogy a lengyel miképpen tud alkalmazkodni a szűkös pilótafülkéhez a továbbra is korántsem 100%-os állapotú jobb kezével, amely még az ismert, 2011-es ralibalesetében sérült meg súlyosan.

A hírről beszámoló forrás azt meg már kész tényként kezeli, hogy a DS Virgin egyik autóját majd a csapat tesztpilótája, Alex Lynn vezetheti az amerikai futamon, aki Mexikóvárosban már kapott egy edzéslehetőséget az alakulattól.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr712475651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása