WTCC - KÉT LADÁT INDÍT MONZÁBAN AZ RC MOTORSPORT

lada_kg.jpg

Kedden az RC Motorsport megerősítette, hogy az amerikai Kevin Gleasonnel a volánnál egy második Lada Vestát is csatasorba állít a Túraautó Világbajnokság (WTCC) mezőnyében.

A 2012-es sonomai verseny és Robb Holland óta először üdvözölhet amerikai autóversenyzőt a WTCC világa, ugyanis a mai nap folyamán bejelentették, hogy az előttünk álló, monzai hétvégén a háromszoros TCR-futamgyőztes, Kevin Gleason bemutatkozik a versenysorozatban, mégpedig a privát Ladákat futtató RC Motorsport színeiben, a négyszeres világbajnok Yvan Muller unokaöccse, Yann Ehrlacher csapattársaként.

14572763_1286064048095178_3380853443967654645_n.jpg"Az elmúlt néhány évben szorosan figyelemmel kísértem a szériát, pár futamra el is utaztam. A tapasztalt profizmusi szint és a versenyzők kvalitása pedig igencsak meggyőző volt a számomra, úgyhogy amikor az RC Motorsporttól megkaptam a lehetőséget, azonnal ráugrottam. Csak azt sajnálom, hogy eléggé későn álltak össze a dolgok, ami miatt egyszer ülhetek autóba az éles bevetés előtt, így nincsenek elvárásaim Monzát illetően." - nyilatkozta a 30 éves pennsylvaniai születésű Gleason a csapat kommünikéjében. A versenyző szerződése egyelőre erre az egy hétvégére szól, de az fiawtcc.com-on már arról cikkeztek, hogy már a folytatás kapcsán is zajlanak a tárgyalások.

Arra a bizonyos egy alkalomra kedden, azaz ma került sor: Gleason Magny-Cours-ban vihette pályára a Lada Vestát, ahol a francia alakulat főhadiszállása is található.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6912454257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása