F1 - ÁTALAKÍTJÁK MONTREALBAN A "BAJNOKOK FALÁT"

2016_canadian_gp_friday_057.jpg

A korábbi kanadai Forma-1-es pilóta, Gilles Villeneuve nevét viselő kanadai pályán több kanyarban is módosításokat kell végrehajtani a gyorsabb autók miatt.

Mint az ismeretes, a technikai szabálymódosítások miatt a Forma-1 2017-es autói jóval gyorsabbak lettek, mint az elődjei, főleg a kanyarokban. Viszont emiatt bizonyos pályákon számos biztonsági óvintézkedést végre kell hajtani - ilyen a Kanadai Nagydíjaknak otthont adó Circuit Gilles Villeneuve is. 

2016_canadian_gp_race_022.jpgEnnek keretein belül a legtöbb szalagkorlát és az összesen nagyjából 5000 gumiabroncsot jelentő gumifal a múlté lesz, a helyükbe pedig a becsapódáskor jóval nagyobb védelmet nyújtó TecPro-fal lép, amelynek használata az elmúlt évek folyamán igencsak elterjedt. Emellett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azt is szeretné elérni a pályatulajdonosoknál, hogy a legtöbb kavicságyat aszfaltozott bukótér váltsa majd fel.

A változások nem nagy mértékben, de érinteni fogja a pálya leghíresebb részét, a "Bajnokok Falát", ahol az elmúlt bő két évtizedben számos dolog történt már. Ugyanakkor semmilyen drasztikus módosításra nem kell számítani, csupán a szöget módosítják majd, mivel az FIA nem találta kellőképpen biztonságosnak azt a szakaszt aktuális állapotában.

A június 9-e és 11-e között esedékes Kanadai Nagydíjig első fázisban az első, a második, az ötödik, a tizenharmadik és a tizenegyedik kanyart, a másodikban pedig a hetes, a nyolcas és a tízes kanyar szeretnék biztonságosabbá tenni. Az ötös kanyarban ezt a SAFER-fallal oldanák meg, amelyet leginkább a NASCAR és az IndyCar versenyszériában látott oválpályákon szoktunk látni. A szervezők úgy vélik, hogy munkálatokkal május közepére készülhetnek el.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr612441743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása