GP3 - PRIVÁT GP3-AS TESZTEN VETT RÉSZT AZ EX-F1-ES KUBICA!!!

c9y1jxzxgaaye-x.jpg

A korábbi Forma-1-es pilóta, a lengyel Robert Kubica hat év után először, szerdán vezetett együléses, mégpedig a Trident istálló GP3-as versenygépét, Olaszországban.

A 2008-as Forma-1-es Kanadai Nagydíj győztese, Robert Kubica Olaszországban szerdán több, mint 70 kört tett meg a Trident istálló GP3-as autójával. A lengyel származású ex-F1-es pedig elégedetten nyilatkozott a tesztről, a trükkös időjárási körülmények ellenére.

Kubica együléses autót utoljára a borzalmas, a jobb kezének súlyos megsérülésével járó ralibalesete előtt, a 2011. évi előszezoni Forma-1-es teszten vezetett, mégpedig akkori csapata, a Lotus Renault gépét, Valenciában. 

Azóta a Renault mellett a BMW Sauber Forma-1-es csapatánál is megfordult lengyelnek volt egy nem túl sikeres WRC-karrierje 2013 és 2016 eleje között, a tavalyi évben aztán a pályaversenyzéshez visszatérve több GT-futamon is indult.

Sokáig pedig úgy tűnt, hogy az idei évben rajthoz fog állni az Endurance Világbajnokságon (WEC) a ByKolles Racing LMP1-es csapatának színeiben, ám alig néhány nappal a silverstone-i szezonnyitó előtt bejelentette, hogy visszalép a lehetőségtől - ennek oka nem ismert.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8912438455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása