F1 - JÖN AZ ELSŐ SZEZONKÖZI TESZT BAHREINBEN: ÍME A BEOSZTÁS!

2017_bahrain_gp_saturday_053.jpg

A csapatok ismertették az idei első, bahreini szezonközi teszt beosztását: mint kiderült, összesen 16, a jelenlegi mezőny részét is képező pilóta fog pályára gördülni az elkövetkezendő két nap folyamán.

Noha a bahreini versenyhétvégének végén, a csapatok nem állnak meg, ugyanis egy Húsvét hétfőt követően, kedden és szerdán a csapatok a Bahrain International Circuit pályán fogják teljesíteni a Forma-1 idei első, szezonközi kollektív gyakorlását.

A hétfői nap folyamán kiderült a motorsport.com beszámolója révén, hogy mely csapat mely pilótákat fogja alkalmazni a kétszer 8 óra folyamán. Mint ismeretes, van egy olyan szabály, miszerint a szezonközi tesztnapok felén, jelen esetben 2 nap folyamán is egy olyan versenyzőt kell pályára küldeni, aki kevesebb, mint három futamot teljesített a száguldó cirkuszban.

2017_bahrain_gp_saturday_139.jpg

A bejelentésekből kiderül, hogy a két nap folyamán 16 versenyző lesz a jelenlegi mezőnyből, aki tesztelni fog csapatai színeiben. A négy kivétel Kimi Räikkönen (Ferrari), Max Verstappen (Red Bull), Jolyon Palmer (Renault) és Fernando Alonso (McLaren).

Viszont Antonio Giovinazzi kedden pályára viszi a Ferrarit, ahogyan Pierre Gasly a Red Bull idei autóját. A tavalyi GP2-es csapattársakon kívül lehetőséget kap Alfonso Celis (Force India), Sean Gelael (Toro Rosso), Sergey Sirotkin (Renault) és Oliver Turvey (McLaren) is. Egy nagyobb név is jelen lesz a teszten, mégpedig a DTM-bajnok Gary Paffett személyében, aki a Williams munkáját fogja segíteni a szerdai nap folyamán.

Több csapat, valamint motorgyártó esetében pedig megtudhattuk, hogy nem csupán körözgetni fognak a pályán, hanem igencsak komoly volumenű fejlesztéseket is kipróbálásra kerülnek majd: a Renault egy újított változatú, 2017-es MGU-K-val (kinetikus energiát visszanyerő rendszerrel) rukkol majd elő, míg a Honda új motorspecifikációval.

Íme a csapatok bahreini tesztbeosztása:

Csapat Autó 2017. április 18.
Kedd
2017. április 19.
Szerda
FERRARI SF70-H Giovinazzi
(Pirelli - Vettel)
Vettel
MERCEDES W08 EQ Power + Hamilton Bottas
RED BULL RB13 Ricciardo Gasly
FORCE INDIA VJM10 Délelőtt: Pérez
Délután: Ocon
Celis Jr.
WILLIAMS FW40 Délelőtt: Stroll
Délután: Massa
Paffett
TORO ROSSO STR12 Gelael Délelőtt: Sainz
Délután: Kvyat
HAAS VF-17 Grosjean Magnussen
RENAULT R.S.17 Hülkenberg Sirotkin
SAUBER C36 Ericsson Wehrlein
MCLAREN MCL32 Turvey Vandoorne

 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2012433437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása