TCR - BORKOVIC ELŐSZÖR A DOBOGÓ TETEJÉN!
TCR 2017, Bahrein: Második futam

17991802_631516033714526_1431710475968027305_n.jpg

Megvan a GE-Force-Alfa Romeo szerb óriásának első TCR-es sikere, a Craft-Bamboo kettős dobogóval zárt és ezúttal a magyar érdekeltségek is a pontzónában zártak. 

Vasárnap délben elrajtolt a TCR bahreini második, fordított rajtrácsos futama is, a pole-ból Ficza Ferenc indulhatott a Zele Racing SEAT-jával, ám a 19 éves magyar versenyző tudta megtartani sokáig a vezető pozíciót, ugyanis Dusan Borkovic nagyon határozottan bement mellé a belső ívre, aztán az 1-es kanyar külső ívén körbecsúszva Tassi vitte az élre a plusz kilókat cipelő M1RA-Hondát. Azonban a 17 esztendős magyar tehetség pár méter után el is veszítette az első helyet, és a mezőny óriása, a 207 centiméter magas Borkovic vette át a vezetést. Nemsokára Tassi pedig újabb pozíciókat veszített: elment mellette Ficza, Nash és Vernay is.

Borkovic szép lassan kezdte növelni az előnyét, mialatt Ficza Nash-t támadta a második helyért, ám lecsúszott az ívről, s emiatt visszaesett hetediknek. Az utolsó pontszerző pozíciókért pedig komoly csata alakult ki Tassi, Comini, Oriola, Kajaia és Morbidelli között. Mindeközben az első öt helyezés sorsa már eldőlni látszott Borkovic, Nash, Valente, Vernay és Colciago között.

A 7. helyért vívott harc Comini és Morbidelli között egy kis koccanással olyan kiélezetté vált, hogy Pepe Oriola nevető harmadikként mindkettőt megelőzte, s a hátralévő körökben magabiztosan vissza tudta verni Tassi, Comini és Morbidelli támadásait. Az utolsó körben drámai módon állt meg a korábbi bajnoki éllovas, Davit Kajaia alatt a GE-Force Alfa Romeója, vélhetően motorhiba miatt.

17952854_631515993714530_1917535594383552028_n.jpg

Dusan Borkovic pedig senkitől sem zavartatva szerezte meg pályafutása első győzelmét a TCR-ben. több mint 4 másodperces előny birtokában átszelve a célvonalat. A GE-Force szerb versenyzője mögött a Craft-Bamboo Lukoil csapata kettős dobogóra tett szert James Nash-el és Hugo Valentével. A negyedik helyen Jean-Karl Vernay zárt a Leopard-VW-vel, megelőzve a legelőrébb zárt magyar érdekeltséget, a M1RA olasz versenyzőjét, az első futamot megnyerő Roberto Colciagót. A Zele Racing SEAT-jával Ficza Ferenc lett a hatodik, a spanyol Pepe Oriola, valamint honfitársa, a M1RA-s Tassi Attila előtt. A pontszerző zónát a tavalyi bajnok, az audis Comini, illetve a WestCoast-VW-vel Morbidelli tették teljessé.

A bajnoki tabella eleje a mostani hétvégével eléggé szoros lett: Vernay vezet 52 ponttal, majd jön az 51 pontos Borkovic, a 50 pontos Colciago, valamint a 45 egységgel rendelkező Oriola. Tassi a 7. helyen áll 36 ponttal, Ficza pedig 29 pontot számlál a 9. pozícióban.

Három hét múlva Spa-Francorchamps-ban jön a folytatás!

A második futam végeredménye:

tcr_2_futam.jpg

A második futam közvetítése:

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1912431351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása