TCR - MEGVAN A M1RA ELSŐ GYŐZELME!!!

2017-2017_bahrain_race_1---podium_race1_9.jpg

Nagy nap a mai a magyar autósportban: Michelisz Norbert és Bári Dávid közös TCR-csapata, a M1RA már a harmadik futamán feljutott a dobogó tetejére, ugyanis Roberto Colciago magabiztosan húzta be a bahreini első futamot!

Magyar idő szerint 15:30-kor vehette kezdetét a TCR International Series első bahreini futama, amelynek a pole pozícióból a DG Sport Compétition autójával a belga Pierre-Yves Corthals vághatott neki az élről csapattársa, Homola motorcsere miatt hátrasorolásának köszönhetően. A mezőny magyar érdekeltségei közül a M1RA-s pilóták, Roberto Colciago és Tassi Attila a 3. és a 7. rajtpozícióból, a Zele Racing SEAT-jával Ficza Ferenc pedig a 9. helyről várhatta a piros lámpák kialvását. 

2017-2017_bahrain_race_1---start_race1_8.jpg

Viszont már ennek a bekövetkeztét követően változás történt az élen, ugyanis Corthals csúnyán beragadt az indulásnál, ellenben Colciago pazar rajtot fogott, így az első kanyarban már az olasz pilóta fordult el elsőnek, sőt, Valente is elment a belga mellett a Craft-Bamboo-SEAT-tal. Mögöttük pedig egy komolyabb, koccanásokkal is járó csata alakult ki Kajaia és Borkovic, valamint Vernay és Nash között.

Az első kör végén Colciago vezette a futamot Valente, Corthals és Kajaia előtt, akiket Nash, Borkovic és Vernay követett. Azonban nemsokára kipottyant az élmezőnyben vívott csatákból Kajaia, miután lelassult alatta a GE-Force Alfa Romeója - a 4. helyet ezt követően a csapattársa, Dusan Borkovic örökölte meg, aki a fékhibák ellenére rendre visszaverte Vernay támadásait.

A pole-ból induló Corthals a 3. pozícióban haladva szép lassan elkezdett küzdeni a gumijainak tapadásával, így három körrel a leintés előtt utolérte őt Borkovic, majd a 11-es kanyarban összeütközött a két viaskodó fél. Ebből pedig Jean-Karl Vernay jött ki a legjobban, ugyanis a belga és a szerb pilóta mellett is elment, átvéve a dobogó legalsó fokát jelentő helyezést. Borkovic pedig megelőzte Corthals-t a negyedik helyért. 

2017-2017_bahrain_race_1---05_roberto_colciago_91.jpg

Mindeközben a 49 esztendős Roberto Colciagónak senki sem tudott megálljt parancsolni, és 5.5 másodperces előny birtokában megnyerte a futamot, ezzel megszerezve a M1RA első győzelmét a TCR-ben. Az olasz pilóta mögött még Valente és Vernay ért fél a dobogóra, megelőzve a pontszerző zónát kiegészítő Borkovicot, Corthals-t, Oriolát, Nash-t, Cominit, Morbidellit és Altoét.

A Colciago-győzelmet leszámítva magyar szempontból nem alakult valami jól a futam, ugyanis Ficza Feri és Tassi Attila egyaránt küzdelmes futamon vannak túl, ráadásul az autóik sem működtek tökéletesen, így sajnos csak a 11. és a 12. pozícióban látták meg a kockás zászlót. 

A második futamot magyar idő szerint vasárnap, azaz holnap déltől fogják megrendezni. Az eseményt a Sport2 és a TCR hivatalos YouTube-csatornája is élőben fogja közvetíteni.

Az első futam végeredménye:

tcr_1_futam.jpg

Az első futam közvetítése:

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3212428839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása