F1 - VERSTAPPEN NYERTE AZ UTOLSÓ EDZÉST HAMILTON ÉS VETTEL ELŐTT!
Forma-1 2017: Bahreini Nagydíj, 3. szabadedzés

max_verstappen_f1_grand_prix_bahrain_practice_plmx4fbdmtqx.jpg

Max Verstappen bizonyult a leggyorsabb a harmadik tréningen a Red Bull-lal, megelőzve a mercedeses Lewis Hamiltont és a pénteki edzések első helyezettjét, a ferraris Sebastian Vettelt. 

Igencsak későn csaptak a lovak közé a Forma-1-es csapatok a harmadik edzésen, hiszen az esti időmérő és az esti futam miatt nemigen tudtak volna érdemi adatok szert tenni a világos, még melegebb körülmények között.

Mindenesetre az első hely sorsa az utolsó 1-2 percben dőlt el, miután Max Verstappen a Red Bull-TAG Heuer autóval az élre tört: a holland pilóta 1:32.194-es körével 11 századot adott a második helyen záró, mercedeses Lewis Hamiltonnak, aki szintén ott volt azok között, aki az utolsó momentumokban még nekivágott egy gyors körnek. Ez azonban igencsak biztató lehet a Red Bull számára, ugyanis harmadik csapatként beleszólhat majd az időmérőn a Mercedes és a Ferrari küzdelmébe.

Hamilton mögött kialakult egy 4.5 tizedmásodperces szakadék, utána viszont öt pilóta 51 ezreden belül zárt. A pénteki edzéseket az élen záró Sebastian Vettel lett a harmadik, a másik Mercedesszel Bottas a negyedik, a másik Ferrarit Räikkönen behozta az ötödik helyre, megelőzve a williamses Felipe Massát, és a mindössze az utolsó néhány percre kigördülő másik Red Bull-pilótát, Daniel Ricciardót.

Nico Hülkenberg ismét pazarul ment a Renault-val - a német pilóta a 8. lett, de csak 1-2 tizeddel volt elmaradva az előtte lévő bolytól. A legjobb tízbe még a Toro Rosso versenyzői, Carlos Sainz és Daniil Kvyat fértek be.

e6ba5594-92aa-4d16-b242-7a8fe89a03e7_800.jpg

A 60 perces gyakorlást azonban nem úsztuk meg a piros zászló felbukkanása nélkül: a 38. perc a fékekkel szokás szerint küszködő Romain Grosjean csúszott meg a Haas-Ferrarival a négyes kanyar kijáratán, és koccant neki a szemközti falnak az autó orrával. Azonban szerencsére az incidens nem eredményezett túl hosszú kényszerszünetet, ugyanis a francia a saját lábán be tudta hozni az autót.

Sőt, később Grosjean még pályára tudott gurulni, ám csak a 18. lett, 7 ezreddel elmaradva csapattársától, Kevin Magnussentől. 

Ami még a mezőny második felét illeti: a két Force India Pérezzel és Oconnal a 11. és a 16., a két McLaren Alonsóval és Vandoorne-nal a 12. és a 15. helyen zárt, közrefogva a meglepően jól teljesítő sauberes Pascal Wehrleint, illetve a williamses Lance Stroll-t. A sort Marcus Ericsson (Sauber) és Jolyon Palmer (Renault) zárták.)

Folytatás 17:00-tól az időmérő edzéssel, amelyet élőben fog közvetíteni az M4 Sport.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

c9dkjb6xcaea7ky.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5312428485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása