F1 - BOTTAS ÉLETÉBEN ELŐSZÖR A POLE-BAN!!!
Forma-1 2017: Bahreini Nagydíj, Időmérő edzés

valtteri_bottas_f1_grand_prix_bahrain_practice_5d317xgnrcjx.jpg

Meglepetés a bahreini időmérőn: Valtteri Bottas életében először a pole pozícióból vághat neki egy Forma-1-es futamnak!!! 

Magyar idő szerint délután 17 órakor vette kezdetét az idei Forma-1-szezon harmadik időmérő edzése, Bahreinben, ahol az este beköszöntével a villanyfények világították meg az 5412 méteres Bahrain International Circuit pályát.

A Q1-ben Lewis Hamilton futotta meg a leggyorsabb kört a Mercedesszel egy 1:30.814-gyel, megelőzve Max Verstappen Red Bull-ját és Sebastian Vettel Ferrariját. Meglepetésből pedig nem volt hiány: a két Renault a TOP-10-ben surrant tovább a Q2-be, de Lance Stroll (Williams) és Esteban Ocon (Force India) is tovább jutottak. A mezőny visszatérője, Pascal Wehrlein bravúros teljesítménnyel vágott vissza a kritikusainak: egy meggyőző 14. idővel juttatta tovább a Sauber-Ferrarit a kvalifikáció második szakaszába. A nap legpechesebb pilótájának Carlos Sainz bizonyult, aki alatt az utolsó kanyar előtt mondott csődöt a Toro Rosso-Renault, azok után, hogy abszolút leggyorsabb első szektort futott, így azonban csak a 16. lett. A spanyolon kívül kiesett Stoffel Vandoorne (McLaren), Sergio Pérez (Force India), valamint Kevin Magnussen (Haas) és Marcus Ericsson (Sauber) is.

Szoros volt a küzdelem a Q2-ben is: Lewis Hamilton mindössze 2 századot vert Valtteri Bottasra, mind a ketten 1:29.5-ös kört mentek, akárcsak a Ferrarival Sebastian Vettel. A továbbjutó pozíciókért nagy volt a csata, de végül a három topistálló kívül nem kis meglepetésre mind a két Renault továbbjutott, illetve Felipe Massa a Williamsszel és Romein Grosjean a Haas-Ferrarival. Daniil Kvyat egy apró baki miatt a 11. pozícióban búcsúzott a Toro Rossóval, megelőzve a Williams újoncát, Lance Stroll-t. Pascal Wehrlein pedig minden tőle telhetőt kipréselt a tavalyi Ferrari-motorral hajtott Sauber-ból: a 13. helyre hozta be a C36-ost a német pilóta, megverve Esteban Ocon Force Indiáját. Fernando Alonso sajnos motorhiba miatt nem tudott mért időt menni a Q2-ben, így csak a 15. rajtkockát tudhatja magáénak a holnapi 57 körös futamra.

f1_grand_prix_bahrain_qualifying_3dvlar2marzx.jpg

Az első két szakasz után izgalmas Q3-ra számítottunk, ám végül eléggé nagy távolságok alakultak ki a csapatok között. Azonban cserébe kaptunk egy nagyon szoros Mercedes házi csatát a pole pozícióért, amelyet nem kis meglepetésre, 23 ezredmásodperccel ugyan, de Bottas nyert meg! 1:28.769-es köridővel a Mercedes frissen igazolt finn pilótája ezzel megszerezte élete első pole pozícióját. Mögötte a csapattárs, Lewis Hamilton lett a második, a TOP-3 pedig az első két szabadedzést megnyerő Sebastian Vettellel lett teljes, ám a ferraris lemaradása megközelítette a fél másodpercet... A négyszeres világbajnok német mögött egykori csapattársa, Daniel Ricciardo kaparintotta meg a 4. pozíciót, megelőzve a Ferrari és a Red Bull másik versenyzőit, Kimi Räikkönent és Max Verstappent. Nico Hülkenberg ismét parádézott a Renault-val, s mindössze két 1.5 tizeddel elmaradav Verstappenéktől a 7. lett, megelőzve Felipe Massát (Williams), Romain Grosjean-t (Haas), illetve az élete első Q3-as szereplésén túleső Jolyon Palmert (Renault).

Az 57 körös Bahreini Nagydíj magyar idő szerint vasárnap 17:00-kor fog elrajtolni, és az M4 Sport élőben fogja közvetíteni.

Az időmérő edzés végeredménye:

c9d1mi_xkaat7wh.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7912428735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása