WTCC - KETTŐS HONDA-SIKER A FŐVERSENYEN!
WTCC 2017: Marokkó, Főfutam

17799374_1619550521407683_5832031246500026308_n.jpg

Egy alapvetően unalmas futamot dominált a Honda: a több pontot érő főversenyt Tiago Monteiro nyerte meg, Michelisz Norbi pedig egy jól elkapott rajttal bejött mögötte másodiknak. 

Magyar idő szerint este 19:00-kor, némi csúszással kezdetét vette a második futamot, annak dacára minden autóval, hogy az első futam igencsak szedte az áldozatait. Az első rajtkockából jól kapta el a startot Tiago Monteiro, miközben felzárkózott mögé a csapattárs, Michelisz Norbi a másik gyári Hondával, lerajtolva a volvós Nestór Girolamit.

Ismét eseménydúsra sikerült az első kör, igaz, nagyobb baleset nem történt: Bennani egy picit odébb pöccintette Catsburgot, Chilton pedig az egyik kanyart elrontva megkapta maga elé Catsburg és Björk Volvóját. A 3. körben Huff ellentmondást nem tűrő módon előzte meg Michigamit.

Azonban a mezőny csak négy kört tudott menni zavartalanul, ugyanis Aurélien Panis az ötös kanyar után nem valami biztonságos helyen parkolta le a zengős Hondát, miután az egyik kerékvetőt túl agresszíven megtámadva elütötte a jobb első futóművet. A francia autója miatt az 5. és a 10. kör között a biztonsági autó volt a mezőny előtt.

A futam második fele meg tulajdonképpen vonatozással telt el, miután a marokkói pálya finoman szólva alkalmatlan az előzésre.

Végül kettős Honda-győzelem született, Tiago Monteiro nyert, mindössze tizedekkel megelőzve Michelisz Norbit - a bajnokságot is ez a két versenyző vezeti: Monteiro az élen 43 egységgel, tőle Norbi 7 ponttal van elmaradva. A dobogóra még Nestór Girolami állhatott fel, igaz, az argentin az utolsó körökre a Volvóval eléggé lemaradt a Hondáktól.

Mehdi Bennani az SLR-Citroennel a harmadik hely után szerzett egy negyediket, mögötte a másik kettő gyári Volvo-pilóta, Catsburg és Björk, illetve a közéjük az SLR-Citroennel beékelődő Tom Chilton zárt. A pontszerző zóna Coronellel, Huff-fal és Michigamival zárult.

A Zengő Motorsportnak nem alakult jól a főfutam sem, ugyanis Panis kiesett, Nagy Dani pedig a sérült Hondával az utolsó, 14. pozícióban végzett.

Folytatás három hét múlva, a három szezonnyi kihagyás után visszatérő Monzával!

A főfutam végeredménye:

wtcc_r2_1.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8112412853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása