WTCC - HONDA-POLE MAROKKÓBAN, DE NEM MICHELISZ RÉVÉN
WTCC 2017: Marokkó, Időmérő edzés

17862419_1619266051436130_8263857211342777175_n.jpg

Megrendezték az idei év első időmérőjét a WTCC-ben: egy Honda Civic zárt az első pozícióban, ám a magyarok nagy bánatára nem Michelisz Norbi, hanem Tiago Monteiro révén. Mindeközben Nagy Daninak egy hajszálon múlott a Q2-es szereplés.

Tiago Monteiro, az első szabadedzés és a Q2 győztese szerezte meg az idei év első pole pozícióját a Túraautó Világbajnokságban a gyári Honda színeiben. A portugál 1:21.822-es idejétől mindössze két tizeddel maradt el a Volvóval brillírozó Nestór Girolami, aki mögött 66 ezreddel elmaradva Michelisz Norbert csak a 3. helyre kvalifikált sajnálatos módon. A magyar pilótának az első szektora nem volt annyira rendben, mert már ott kapott a Volvótól két tizedet.

A magyar pilóta mögött pedig két Citroen zárt, Rob Huff-fal (Münnich Motorsport), illetve Mehdi Bennanival (Sebastien Loeb Racing) - az ő lemaradásuk meghaladta a fél szekundumot.

Nicky Catsburg (Polestar-Volvo) lett a hatodik, annak ellenére, hogy a kvalifikáció Q2-es szakaszát még meg is kellett szakítani miatta, ugyanis nekikoccant a falnak az S60-assal a 11-es kanyarnál. Ám, szerencsére nem volt egy nagy baleset, így a holland a saját kerekein vitte vissza az autót a depóba. A harmadik volvós, Thed Björk pedig a hetedik legjobb időt futotta meg.

A TOP-10-be még Tom Chilton (SLR-Citroen), Ryo Michigami (Honda) és Yann Ehrlacher (RC-Lada) fért be - utóbbi pedig az élről kezdheti meg a fordított rajtrácsos nyitóversenyt. A Q2-ben még a két Chevrolet vett részt, Esteban Guerrierivel (Campos) és Tom Coronellel (ROAL).

A Zengő Motorsport ifjoncai sajnos a Q1-ben ragadtak, John Filippivel (SLR-Citroen) egyetemben. Igaz, Nagy Daninak nem sokon múlott a továbbjutás, de az utolsó pillanatokban Coronel kiverte őt a legjobb 12-ből.

A MAC3-ban pedig a Girolami - Catsburg - Björk volvós trió legyőzte a Honda legénységét (Michelisz, Monteiro, Michigami). A svéd manufaktúra a két kört 2:51.926 alatt teljesítette, a japánok pilótái 7 tizeddel voltak lassabbak.

Vasárnap, azaz holnap a nyitófutam 17:35-kor, a főfutam pedig 18:45-kor rajtol majd el.

Az időmérő edzés végeredménye:

wtcc_marokko_quali.jpg

FRISSÍTÉS: A WTCC szezonnyitó, marokkói időmérését követően a versenyzők a mezőny 20 százalékát, azaz három versenyzőt is kizártak.

Első körben a RC Motorsport ladás újoncát, Yann Ehrlachert, valamint a gyári Honda új szerzeményét, Ryo Michigamit büntették meg, ugyanis nem mentek ki mérlegelésre, amikor szólították őket. Ez a hiba gyakran meg szokott esni az újonc pilótákkal a WTCC-ben.

Néhány órával később diszkvalifikálták az időmérőről a Zengő Motorsport friss igazolását, Aurélien Panist, ugyanis a francia idei évjáratú autója nem érte el a minimumsúlyt.

Sokáig Mehdi Bennanit is vizsgálták, amiért a Q2-ben az egyik gyors körét egy sárga zászlós időszakban futotta meg. Ám, a késő esti órákban tisztázták a helyzetet, így a Sebastien Loeb Racing marokkóija nem kap büntetést, megtarthatja az ötödik helyét.

Ezáltal a fordított rajtrácsos pole a ROAL hollandjáé, Tom Coronelé lett. Nagy Dani pedig mindkét futamot a 11. helyről kezdheti meg, ahonnan jó esélye van arra, hogy elcsípje pályafutása első pontjait.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6112410587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása