F1 - HIVATALOS: IDÉN RENDEZ UTOLJÁRA FUTAMOT MALAJZIA!

2016_malaysia_gp_race_017.JPG

Nem sokkal ezelőtt a Maláj Nagydíjnak az elmúlt 19 évben otthont adó Sepang International Circuit megerősítette, hogy idén látja utoljára vendégül a Forma-1 mezőnyét. Magyarul: 2017 után nem lesz többé Maláj Nagydíj!

Malajzia 1999-ben csatlakozott a Forma-1-es versenynaptárhoz, azonban a két fél (a Forma-1 és a sepangi versenypálya) elhatározta, hogy az idén októberi nagydíj lesz az utolsó az ázsiai országban.

"Mindig szomorú búcsút inteni a Forma-1 családja egy tagjának. Az elmúlt közel két évtized során a malajziai Forma-1 rajongók bebizonyították, hogy a sportág legszenvedélyesebb fanatikusai közé tartoznak." - nyilatkozta Sean Bratches, a Forma-1 új kereskedelmi igazgatója a formula1.com weboldalon megjelent, hivatalos közleményben.

"Ahogyan Melbourne-ben már említettük, nagy terveink vannak annak kapcsán, hogy a sportágat közelebb vigyek a világon a rajongókhoz, új események és digitális tartalmak kínálatával. A szezon előrehaladtával több nagy tervünket is ismertetni fogjuk."

"2018-ban 21 izgalmas futamunk lesz, beleértve a francia és a német futamokat. Most pedig szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy köszönetet mondjak a Sepang International Circuit pályának a vendégszeretetükért, az elmúlt évek folyamán nyújtott professzionalizmusukért, és a sportág iránti elkötelezettségükért." - zárta gondolatait Bratches.

A maláj futam jövője már tavaly ősszel kérdéses volt, ugyanis a kormány nem kívánt több pénzt befektetni abba, hogy az ország a száguldó cirkusz körforgásában maradjon, ugyanis egy másik világbajnokság, a MotoGP évente sokkal több profitot termel.

Amennyiben pedig figyelmesen olvastak a cikk olvasói a sorok között, észrevehették, hogy Bratches tulajdonképpen megerősítette, hogy egy évnyi szünet után jövőre újra ott lesz Németország a Forma-1-es versenynaptárban. Azt nem tudni, hogy melyik pályán, de ha figyelembe vesszük a korábbi rotációs rendszert, a Hockenheimring lenne a soros.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7012407207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása