F1 - KÉTELYEK A WEHRLEIN-SZTORI KÖRÜL
Csupán kifogás az, hogy Wehrlein nem eléggé fitt?

2017_australian_gp_preview_077.jpg

Pascal Wehrlein, a Sauber újdonsült németje az Ausztrál után a Kínai Nagydíjat is ki fogja hagyni, sőt, a bahreini indulása is veszélyben van. A sajtó és közvélemény pedig már egyre kevésbé hiszi el azt, hogy ennek háttérben a 2015-ös DTM-bajnok fittségi hiánya áll: veszélyben Wehrlein Forma-1-es jövője?

Mint az ismeretes, a Sauber újonnan szerződtetett versenyzője, a német Pascal Wehrlein még januárban, a Miami városában megrendezett Bajnokok Tornája (RoC) szombati napján szenvedett el egy hátsérülésekkel járó balesetet. Emiatt a Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2015. évi győztesének nem csak az esemény vasárnapi napját kellett kihagynia, hanem az első előszezoni teszthetet is Barcelonában. Ezt követően a második héten, illetve az Ausztrál Nagydíj pénteki napján minden gond nélkül részt tudott venni a német, azonban szombaton váratlanul bejelentette, hogy a hétvége további részeiben nem tudja vállalni az indulást, ugyanis nem érzi magát elég fittnek ahhoz, hogy teljesítsen egy komplett versenytávot.

Ekkor a Sauber gyorsan bedobta a mélyvízbe a barcelonai tesztsorozat első négy napja folyamán is bevetett Antonio Giovinazzit, aki egyébként a Ferrari harmadik számú versenyzője. Azonban a GP2-es bajnokságot a tavalyi évben a második helyen záró olasz remekül teljesítette az elé gördített kihívást: az időmérőn kis híján bejutott a Q2-ben, a futamot pedig a 12. pozícióban zárta a Ferrari tavalyi motorja által hajtott Sauber C36-ot.

Aztán, a keddi nap folyamán a svájci gárda bejelentette, hogy Giovinazzi részt vehet a Kínai Nagydíjon, ugyanis fizikálisan továbbra sincs rendben a Mercedes patronáltja, akinek még a bahreini indulása is erősen kérdéses ugyanezen ok miatt.

2017_australian_gp_friday_088.jpg

Azonban a média és a közvélemény egyre inkább kezd kételkedni Wehrlein fitneszsztorijában, azt gyanítva, hogy az csupán csak ürügy, és valójában a Ferrari nem nézi jó szemmel azt, hogy egy Mercedes által támogatott versenyző ül abban az autóban, amelyet az olaszok motorja hajt.

Tiff Needell, a manapság televíziós műsorvezetőként tevékenykedő korábbi autóversenyző a következőket írta a szituáció kapcsán a Twitteren: "Wehrlein azt gondolja, hogy nem elég fitt? Mit gondolnak, Giovinazzinak valaha az eszébe jutott egyáltalán az, hogy "nem vagyok eléggé fitt"?"

Bild nevű német médium pedig nem igazán tudja hova rakni a helyzetet. A lap szakírója, Lennart Wermke arról számolt be az írásában, hogy Wehrlein tréningjeit Josef Leberer, a néhai legendás Ayrton Senna egykori fizikoterapeutája menedzseli: "Már két hete, Melbourne óta edz azért, hogy formában legyen. Edzései Josef Leberer felügyeli, aki egykor Ayrton Sennának volt a fizikoterapeutája. De a Sauber azt állítja, hogy az ambiciózus Wehrlein önként nem akar versenyezni? Vajon Bahreinre eléggé fitt lesz? Vagy a háttérben több minden van?"

Mint tudjuk, Wehrlein pályafutását a Mercedes igazgatja, amelynek főnöke, Toto Wolff a következőket mondta a 22 éves német pilótáról: "Sajnálom Pascalt az óriási balszerencséje miatt. Most szüksége van arra, hogy újra felépítse a fittségét, és erősen térjen vissza. Afelől pedig nincs kétségem, hogy amikor visszaülhet majd az autóba, ugyanazt a Pascalt fogjuk látni."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2212404065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása