TCR - KAJAIA NYERTE A SZEZONNYITÓT FICZA ÉS COMINI ELŐTT!
TCR 2017, Grúzia: Első futam

2017-2017_rustavi_saturday---16_davit_kajaia_158.jpg

Izgalmas szezonnyitón van túl Grúziában a TCR mezőnye: Davit Kajaia a nedves körülmények között behúzta a hazai futamgyőzelmet a GE-Force Alfa Romeójával, mindössze néhány tizeddel megelőzve a Zele Racing SEAT-jával versenyző Ficza Ferencet, illetve az előző két szezon bajnokát, a Comtoyou-Audi színeiben menő Stefano Cominit. Tassi Attila az ötödik helyen zárta a futamot a M1RA-Hondával.

Mint az ismeretes, a tegnapi időmérő edzésen a helyi menő, Davit Kajaia szerezte meg a pole pozíciót a GE-Force által üzemeltetett Alfa Romeo Giuliettával, megelőzve a mezőny magyarjait, a M1RA-Hondával a második rajtkockából kvalifikáló Tassi Attilát, valamint a Zele Racing-nél vendégeskedő Ficza Ferencet.

A rajtnál pedig jól jött el Kajaia, de a Tassi - Ficza kettős is remek rajtot fogott, így az első háromban nem történt változás, ellentétben hátrébb, ahol Roberto Colciago megelőzte Jean-Karl Vernay-t a negyedik helyért a M1RA másik Civic-jével. Ezután, az első körökben Stefano Comini felzárkózását kísérhettük figyelemmel: az előző két szezon bajnoka a Comtoyou Racing Audijával előbb Vernay-t, majd Colciagót is megelőzte, felzárkózva a TOP-3 mögé.

A hatodik körben pedig pozíciót cserélt a két magyar: az esős körülmények között valamivel lassabb tempót autózó Tassi Attila mellett elment Ficza, átvéve tőle a második helyet. Egy körrel később a dobogóról is leszorult a M1RA 17 esztendős magyar versenyzője, miután Comini is maga mögé utasította. Aztán a 9. körben a jóval tapasztaltabb csapattársa, Roberto Colciago is megelőzte.

Az utolsó körök pedig igencsak szorosnak bizonyultak, ugyanis négyen (Kajaia, Ficza, Comini, Colciago) voltak harcban a futamgyőzelemért, négy különböző márka (Alfa Romeo, SEAT, Audi, Honda) autójával.

17626279_1445323685509674_5027054076572075329_n.jpg

Ficza Feri pedig nagyon keményen megkergette Kajaia-t a futamgyőzelemért, de megelőzni már nem tudta, így Davit Kajaia hazai közönsége előtt megnyerte a szezonnyitót, megszerezve pályafutása első győzelmét. Ficza végül a második lett, megelőzve 2015 és 2016 bajnokát, Cominit. Kettős pontszerzéssel debütált a M1RA: Colciago a negyedik, Tassi az ötödik helyen zárt. Legjobb Volkswagen-pilótaként Jean-Karl Vernay ért célba hatodikként, a Craft-Bamboo-SEAT versenyzője, a spanyol Pepe Oriola előtt. A WestCoast Racing újonca, a 16 éves Giacomo Altoé egy 8. hellyel mutatkozott be, megelőzve Dusan Borkovic Alfa Romeóját, illetve a saját csapattársát, az utolsó pontot elcsípő Gianni Morbidellit.

A pontversenyt Kajaia vezeti 30 ponttal, 9 egységgel megelőzve Ficza Ferit, és 15-tel Cominit. Utánuk jön a M1RA két versenyzője: a 14 pontos Tassi, és a 13 egységgel rendelkező Colciago.

Magyar idő szerint 13:30-kor fog elrajtolni a második futam, az első három rajtpozícióból pedig Altoé, Oriola és Valente vághatnak neki a futamnak.

Az első futam végeredménye:

tcr_race1_gruzia.jpg

Az első futam közvetítése:

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8112395153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása