TCR - BRILIÁNS MAGYAR TELJESÍTMÉNY A GRÚZIAI IDŐMÉRŐN!
TCR 2017, Grúzia: Időmérő edzés

2017-2017_rustavi_saturday---qualifying_press_conference_3.jpg

Noha a TCR International Series grúziai szezonnyitójára a helyi hősé, a GE-Force Alfa Romeo Giuliettáját terelgető Davit Kajaia-é lett az első rajtkocka, de a grúz mögött a bajnokság két magyar indulója, a M1RA-s Tassi Attila és a Zele Racing SEAT-ját vezető Ficza Ferenc zárt.

Sokáig még arra is esély volt, hogy magyar első sort láthatunk majd a TCR szezonnyitányán, a grúziai Rustavi International Circuit-en, ugyanis az utolsó percekig a Michelisz Norbert csapatánál (M1RA) versenyző Tassi Attila vezetett 1:41.286-tal, a 17 éves ifjú titántól pedig csak 8 ezreddel maradt el a korábbi WTCC-s, a Zele Racing SEAT-jával menő Ficza Ferenc.

Ám, jött a helyi hős, Davit Kajaia, aki a pályaismeretét kihasználva az utolsó percekben lenyomta a szabadedzések folyamán domináló magyar vetélytársakat, és egy brutális, 1:40.693-as körrel a pole pozícióba repítette a GE-Force üzemeltetésében lévő Alfa Romeo Giuliettát - az olasz márka először nyert időmérést a TCR-ben.

Mögöttük a tavalyi év egyik bajnoki várományosa, Jean-Karl Vernay zárt a Leopard Racing WRT Volkswagen-jével, századokkal megelőzve a M1RA másik, tapasztaltabb versenyzőjét, Roberto Colciagót.

Stefano Comini, az előző két idény bajnoka pedig a nyögvenyelős hétvégekezdet után összeszedte magát, és a hatodik pozícióba kvalifikált a Comtoyou Racing Audijával - igaz, a svájci már egy másodpercen kívül zárt. Mögötte Gianni Morbidelli lett a hetedik a WestCoast-Volkswagennek, miután az olasz edzése idejekorán, a 4-es kanyarnál lévő sóderágyban véget ért.

A Craft-Bamboo pedig elég gyengén kezdte a szezont: legelőrébb a csapat új szerzeménye, a francia Hugo Valente zárt, de ő is csak nyolcadikként, megelőzve csapattársát, Pepe Oriolát. Giacomo Altoé, a WestCoast Racing újonca pedig a 10. lett, ezzel pedig megszerezte a pole-t a fordított rajtrácsos, második versenyre.

A tavalyi bajnoki széria második helyezettje, a Craft-Bamboo-nál versenyző James Nash pedig csak a 11. lett, a legjobb opelosként a 12. rajtpozícióban záró Mat'o Homola előtt.

Vasárnap, azaz holnap az első futam magyar idő szerint 11:35-kor, a második pedig 13:35-kor fog elrajtolni. Az eseményeket figyelemmel lehet kísérni élőben a bajnokság hivatalos YouTube-csatornáján. De aki magyar nyelvű kommentár kíséretében szeretné végigizgulni a küzdelmeket, az 12:45-től kapcsoljon a Sport 2 csatornára, ahol az első viadalt felvételről, de a másodikat élőben tekintheti meg.

Az időmérő edzés végeredménye:

tcr_kvali_gruza.jpg

Az időmérő edzés közvetítése:

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7012393707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása