F1 - RÉSZT VEHET AZ AUSZTRÁL NAGYDÍJON WEHRLEIN

pascal_wehrlein_f1_winter_testing_barcelona_74wgb6f7eygx_1.jpg

Zöld jelzést kapott az orvosi vizsgálatok során a tél folyamán balesetet szenvedő Sauber-pilóta.

Mint az ismeretes, a Sauber frissen igazolt német versenyzőjének, Pascal Wehrleinnak ki kellett hagyni az előszezoni barcelonai tesztsorozat első négy napját a januári Bajnokok Tornáján elszenvedett, hátsérüléssel járó ütközése miatt. Ez idő alatt a Ferrari harmadik számú versenyzője, Antonio Giovinazzi helyettesítette, de a második héten már a német vezethette a C36-Ferrarit.

S noha a második teszthét folyamán nem merültek fel gondok a német pilótával kapcsolatosan, és arról sem lehetett hallani, hogy egyáltalán veszélyben van-e a szezonnyitón való részvétele, mégis az Ausztrál Nagydíj csütörtöki napján meg kellett ismételnie az orvosi vizsgálatot. Szerencsére az orvosok mindent rendben találtak, így zöld utat is adtak a Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2015. évi bajnokának.

Wehrlein így felelt, amikor a motorsport.com feltette a kérdést, hogy veszélyben volt-e egyáltalán az indulása: "Semmi sem volt kétséges. Nagyon sokat edzettem a tél folyamán, igaz, volt néhány olyan hét, amikor nem tudtam olyan keményen, mint szerettem volna, de pár hete már újra a régi programot csinálom. A sérülésem előtt megtett munka pedig határozottan kifizetődő volt."

Az előszezon folyamán a Sauber bizonyult a leglassabb istállónak a tíz közül, három szekundummal elmaradva az élen záró ferraris Kimi Räikkönentől. Ugyanakkor megbízhatóság terén nagyon jól teljesített a svájci csapat a Ferrari tavalyi erőforrásával, ebből pedig a versenyzők, Wehrlein és Marcus Ericsson akár még profitálhatnak is a szezon elején, még a pontszerzés sem elképzelhetetlen.

"Határozottan a segítségünkre lehet ez. Az első verseny mindig ismeretlen, hiszen sokszor sok kiesőt hoz. Barcelonában pedig láttuk, hogy néhány csapatnak gondjai akadtak a megbízhatósággal, ez is bennünket segíthet." - nyilatkozta a Forma-1-ben másodéves Wehrlein. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4612363625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása