F1 - ALONSO NEHÉZ HÉTVÉGÉRE SZÁMÍT AUSZTRÁLIÁBAN

17201306_10154869665456413_7744006812650431903_n.jpg

Nem túl pozitívan, de őszintén nyilatkozott a motorsport.com hasábjain a McLaren-Hondánál versenyző kétszeres világbajnok Fernando Alonso: a spanyol szerint a wokingi csapat és annak versenyzői nehéz hétvégére számíthatnak a melbourne-i szezonnyitón.

A nagy várakozások ellenére igencsak frusztráló tesztszezonon van túl a McLaren-Honda, és annak pilótái, Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne, ugyanis a barcelonai tesztsorozatok folyamán rendre a Honda-motor megbízhatósági problémái hátráltatták a munkában, ráadásul még csak gyorsnak sem nevezhető a japánok V6-osa. Ez pedig igencsak nagy csalódásként könyvelhető el, hiszen ez már a harmadik éve a Hondának.

Igaz, a tesztek óta a japánok próbálják kiküszöbölni a felmerült gondhalmazokat, de Alonsónak nincsenek illúziói és a motorsport.com-nak adott nyilatkozatában kertelés nélkül kijelentette, hogy a csapatnál nehéz szezonnyitó hétvégére számítanak.

17191320_10154869665676413_4859723084975590749_n.jpg

"Két nehéz hétnyi barcelonai tesztelés után a mostani víkenden is valami hasonlóra számítunk Melbourne-ben. A lehető legjobb formánkat próbáljuk majd nyújtani, hiszen az istállót a sok kemény munka és az együttműködés jellemzi, azonban az első versenyt megelőző időhiány miatt egyértelmű, hogy nincs lehetőségünk véghez vinni nagy változtatásokat. Először is a megbízhatóságon kell dolgoznunk, mielőtt bárminemű feltételezést vagy jósolgatást állapítanánk meg a teljesítményt illetően. Amennyire csak lehet, megpróbáljuk a lehető legjobban élvezni a hétvégét." - mondta Alonso.

Mindeközben a Honda gyárában gőzerővel folyik a munka, a motor feltérképezésével, illetve a megbízhatósági problémák felderítésével és kiküszöbölésével. Az eddigiek folyamán az vált nyilvánvalóvá, hogy a vibráció rendkívül rossz hatással van az erőforrás épségére. A Honda Forma-1-es főnöke, Yusuke Hasegawa arról mesélt, hogy ezúttal más, meghatározhatatlan motorrészeken is elvégezték a feltérképezést.

"A teljesítmény szempontjából feltérképeztük a javítanivalókat a jobb vezethetőség érdekében, és további analízisek (elemzések) segítségével képesek voltunk további változtatásokra, hogy minden készen állhasson Melbourne-re. Tudjuk, hogy a helyes irányban haladunk, a szezon folyamán pedig még több erőfeszítést fogunk megtenni a versenyképességünk növeléséért."

17202847_10154869665926413_8686589814609861989_n.jpg

Az elmúlt hetek folyamán hallhattunk olyan pletykákat, miszerint a McLaren visszakuncsoroghatja magát a Mercedeshez, miután a Hondával való második házasság nem igazán sült el jól - az erről szóló pletykákat sem a McLaren, sem a Honda nem kívánta kommentálni.

Mindenesetre a wokingiak versenyigazgatója, Eric Boullier megszólalt a jelenlegi helyzet kapcsán: "Érdekes lesz számunkra látni, ahogyan kialakul majd a hierarchia, miközben minden egyes eseménnyel múlik az idő. Az előttünk álló hétvégét illetően pedig felkészültünk a kihívásokra. Az idei szezont versenyről-versenyre fogjuk megközelíteni. Ausztráliában a viszonyítási alapunk az lesz, hogy hol vagyunk a mezőny hátsó részében, ami után meg kell értenünk, hogy a soron következő futamig mi mindennel kell megbirkóznunk. Nem fogunk jósolgatásokba bocsátkozni a teljesítményünk és az eredményeink kapcsán, de a McLaren és a Honda együtt fogják folytatni, és ki fogunk maximalizálni mindent, ami ebben a csomagunkban van."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3912357471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása