F1 - NŐI FEJLESZTŐVERSENYZŐT IGAZOLT A SAUBER

c5vhtlku4aacavy.jpg

A kolumbiai Tatiana Calderón személyében női fejlesztőpilótára tett szert a Sauber F1 Team, amely a mezőny végéről a középmezőnybe szeretne betörni.

Nem sokkal a második barcelonai tesztnap kezdete előtt, sajtóközleményben jelentette be a Sauber F1 Team, hogy fejlesztőpilótai pozícióban csatlakozik a csapathoz a 23 éves kolumbiai Tatiana Calderón - a kolumbiai pedig az első nő a svájciaknál 2014 és Simona De Silvestro óta.

Calderón 2013 és 2015 között a Forma-3-as Európa-bajnokságban versenyzett, mielőtt 2016-ban az Arden International színeiben teljesített egy teljes GP3-as szezont, amelynek folyamán két pontot tudott összekapirgálni két darab 10. hellyel - ezzel a teljesítménnyel a 21. lett az összetettben. A kolumbiai hölgy legtöbb dolga a csapat a hinwili központjában, a szimulátor mögött lesz, de a Forma-1-es nagydíjakra is el fog járni, a csapat állandó versenyzőivel egyetemben.

"Rendkívül boldog vagyok amiatt, hogy fejlesztőpilótaként csatlakozhatok a Sauber F1 Team csapatához. A lehetőségért szeretnék köszönetet mondani Monisha Kaltenbornnak és az egész csapatnak, az Escuderia Telmex cégnek pedig a támogatásért. Hálás vagyok azért, amiért egy ilyen régóta működő Forma-1-es csapatnál dolgozhatok, és hasznot húzhatok a tapasztalatából. Már várom, hogy együtt dolgozzam a csapattal, és arra, hogy a lehető legtöbbet tanuljak. Ezzel is egy lépéssel közelebb kerültem a nagy álmomhoz, hogy egy nap a Forma-1-ben versenyezzek!" - fogalmazott Calderón.

A csapatfőnök, Monisha Kaltenborn is kifejtette a gondolatait az új igazolás kapcsán: "Örömmel üdvözöljük Tatianát a Sauber családjában. Megvannak a lehetőségeink és a létesítményeink ahhoz, hogy professzionális körülményeket biztosítsunk neki, hogy fejleszthesse a tudását és a versenyzési képességeit. Meggyőződésem, hogy számos hasznos információval tudjuk majd ellátni, ezzel is segítve a jövőjét az autósportok világában."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8912303333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása