F1 - NARANCSSÁRGÁBA BURKOLÓZOTT AZ ÚJ MCLAREN

16865001_10154835599796413_5163019412769444352_n.jpg
Péntek délelőtt bemutatkozott a nagyközönség által leginkább várt 2017-es Forma-1-autó, a McLaren MCL32, amelynek a színvilága a várakozásoknak megfelelően radikális változásokon ment keresztül: az elmúlt években megszokott szürke helyébe a narancssárga-fekete kombináció lépett.

Kijelenthető, hogy teljes mértékben új időszámítás kezdődik a McLarennél. Ennek első jelei Ron Dennis távozása és Zak Brown érkezése voltak, ezt pedig az autónév megváltoztatása követte, majd az esetleges dizájnváltásra való utalássorozat. Viszont a több héten át tartó spekulációk után pénteken délelőtt kiderült, hogy a McLaren valóban szakított a szürke színhez kapcsolható tradíciókkal, és az idei évben a narancssárga lesz az uralkodó szín a wokingiak autóján - 1971 óta először. Igaz, így olyan korábbi Forma-1-es csapatok gépeire hajaz a gép, mint a Virgin, a Spyker és az Arrows.

Most már csak az a kérdés a McLaren kapcsán, hogy az MCL32 és a Honda vadonatúj és korszerű fejlesztései meghozzák a várva várt áttörést az előző két szezon során tapasztalt szenvedést követően. Mint ismert, a két fél második házassága egyenesen siralmasan indult 2015-ben a megbízhatóság és a tempó hiánya miatt - ekkor a Fernando Alonso - Jenson Button páros csak 27 pontot tudott szerezni. Igaz, tavaly valamelyest javult a helyzet, de a nagy Forma-1-es múlttal bíró istálló még így sem tudott előrébb zárni a konstruktőri hatodik pozíciónál.

Képek a McLaren MCL32-ről

Ennek kapcsán pedig nem szolgált teljesen megnyugtató információkkal a Honda Forma-1-es projektjének vezetője, Yusuke Hasegawa, aki azt nyilatkozta az autó bemutatóján, hogy a japánok V6-osa egy szinten lesz a Mercedes tavaly használt erőforrásával: "Egyelőre nem érjük utol a Mercedest, bár nem tudom, hogy mennyit fejlődtek az idei évre. Természetesen a csúcsra szeretnénk érni a hajtásegységünkkel, amely csúcs jelenleg a Mercedes. Érzésem szerint nem vagyunk messze attól a szinttől, ahol ők voltak 2016 végén, de úgy gondolom, hogy a szezonkezdetre már azon a szinten leszünk."

Az azonban még komoly fejfájást okozhat a japánok számára, hogy a spekulációk és a Force India csapata szerint a Mercedes-motoron még a vártnál is nagyobb fejlődés ment végbe: "Igen, hallottam, hogy a Mercedes is nagyszerűen dolgozott, ami a mi szemszögünkből nézve eléggé balszerencsés szituáció. De nagyon remélem, hogy tudunk faragni a hátrányunkból, de addig nem tudok mondani konkrét számokat, amíg nem került sor az első tesztre. Az biztos, hogy fejlődtünk, de remélem, hogy a különbség is csökkent." - mondta Hasegawa a Motorsport hasábjain.

"Lenyűgöző ez az autó, amely egy mesés művészi alkotás. Már alig várom, hogy Fernando és Stoffel pályára vigye az autót. Ami pedig a dizájnt illeti, egy kollektív csoport döntött róla, és nem én, de a rajongóknak is beleszólásuk a dologba. Márpedig a szurkolói oldalról nagyon sokan mondogatták, hogy narancssárgát szeretnének." - nyilatkozta a McLaren MCL32-ről a csapat újonnan kinevezett elnök-vezérigazgatója, Zak Brown. 

1_c5btl5ew2caeaaty_1.jpg

Az idei évben a McLaren versenyzőpárosát a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, illetve a Jenson Button helyét átvevő 2015. évi GP2-bajnok, Stoffel Vandoorne fogják alkotni. A 2009-es világbajnok pedig a csapat harmadik számú versenyzője lesz.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1412289495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása