F1 - ÍGY ÉRTE UTOL A VÉG A MANOR CSAPATÁT...

2016_brazillian_gp_saturday_109.jpg

A néhány héttel ezelőtt csődbe ment Manor istálló egyik potenciális befektetője, Tavo Hellmund elárulta, hogy a Sauber brazíliai pontszerzése pecsételte meg a kiscsapat jövőjét a Forma-1-ben, ugyanis egészen addig a pontig nagyon közel voltak ahhoz, hogy 2017-ben is ott legyenek a rajtrácson, méghozzá meglehetősen kedvező feltételekkel.

Mint az ismeretes, azt megelőzően, hogy a Manor csődjét bejelentették volna, a texasi Circuit of the Americas versenypálya koncepcióját megálmodó és a Mexikói Nagydíj promótereként tevékenykedő amerikai-mexikói üzletember, Tavo Hellmund is ott volt a csapat esetleges megmentőinek a listáján. A Mystatesman lapnak elárulta, hogy valóban nem volt olyan reménytelen a Manor Racing jövője:

"Egy ponton meg is egyeztünk, amikor körülbelül másfél éve 22 millió fontot ajánlottunk. Az első körben pedig még Lewis Hamilton édesapját, Anthony Hamiltont is szerettük volna bevonni az üzletbe. Szerettünk volna megállapodni egy nagy manufaktúrával, a Mercedesszel vagy a Hondával kooperálódtunk volna. Mindkét gyártóval tárgyalásokat folytattunk, így pedig kedvezményes áron juthattunk volna hozzá az erőforrásokhoz, amellett, hogy egy pilótára is szert tettünk volna."

Hellmund elárulta azt is, hogy a Manor Racing folyamatosan javuló formája, és a viszonylag kis létszámú, 212 fős személyzete igencsak vonzó volt a befektetők számára a tavalyi évben. Azonban, miután az esős Brazil Nagydíjon Felipe Nasr 9. helyével a Sauber letaszította a Manort a konstruktőri bajnokság 10. helyéről, elszakadtak a szálak, ugyanis így a Pascal Wehrleinnal Ausztriában pontot szerző alakulat körülbelül 15 millió dollártól esett el.

"Pedig száraz körülmények között a Manor autója volt a gyorsabb." - magyarázta Hellmund, és így dőlt össze a kártyavár...

A Manor Racing csapatát üzemeltető céget, a Just Racing Services Ltd.-t január 6-án helyezte csődeljárás alá az FRP Advisory LLP, és három hétre rá jelentették ki, hogy a 2010-ben bemutatkozó csapat számára itt a vég.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2812274495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása