F1 - HIVATALOS: A MERCEDES LEIGAZOLTA JAMES ALLISONT!

c4x2kr4waai0axj.jpg

A 2014-es, a 2015-ös és a 2016-os szezonban a konstruktőri bajnokságot megnyerő Mercedes csütörtökön bejelentette a Ferrari korábbi technikai igazgatójának, James Allisonnak az érkezését. A brit szakember Paddy Lowe helyét fogja átvenni a csapatnál.

Mint az ismeretes, bő néhány héttel ezelőtt a Mercedes bejelentette, hogy távozik a csapattól a 2013 nyarán leszerződtetett technikai igazgató, Paddy Lowe, aki várhatóan a jövőben a Williamsnél fog kikötni, azonban erről hivatalos megerősítés még nem érkezett. Lowe távozásának hírével párhuzamosan szárnyra kaptak azon pletykák is, amelyek azt rebesgették, hogy a Ferrari korábbi technikai guruja, James Allison veheti át Lowe helyét a csapatnál.

Ennek spekulációk ismeretében nem okozott nagy meglepetést a Mercedes mai bejelentése, miszerint James Allison fogja átvenni Paddy Lowe helyét a technikai igazgatói poszton, s március 1-jén már munkába is állhat. A 48 éves brit szakember előző munkahelye a Ferrari volt, ahová 2013-ban igazolták le, azonban a két fél útjai egy családi tragédia miatt tavaly nyáron különváltak.

"Rendkívül izgatott vagyok amiatt, hogy újra munkába állhatok, miután az elmúlt időszakot a sportágtól távol töltöttem el. Óriási kiváltság az, hogy egy ilyen pozícióval bíztak meg egy olyan csapatnál, amely az elmúlt három évben látványosan jól tette a dolgát." - fogalmazott Allison.

"Boldog vagyok amiatt, hogy James-t a Mercedesnél üdvözölhetem, és már nagyon várjuk, hogy vele dolgozhassunk. Technikai gárdánk erősen képzett minden szinten, ezt jelzi az egymás után szerzett három világbajnoki cím is. Nem volt könnyű megtalálni azt az alkalmas embert, aki erősítheti a tapasztalt mérnökcsapatunkat, teret adhat a fiatal csapattagoknak, miközben a vízióját is magával hozza. James egy tökéletes mérnök. Úgy gondolom, a személyében megtaláltuk a tökéletes embert, aki belepasszol a csapatvezetés felső köreibe." - nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke Allison igazolása kapcsán.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7212265880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása