F1 - BOTTAS CÉLJA A VILÁGBAJNOKI CÍM!

16113908_10154166039452411_6597883637977893882_n.jpg

A Mercedes frissen igazolt versenyzője, Valtteri Bottas a finn sajtónak megfogalmazta a célját, amely nem más, mint a világbajnoki cím!

Mint az ismeretes, a Mercedes 2016-os világbajnoka, Nico Rosberg anno szinte napokkal azután bejelentette a visszavonulását, hogy felért a Forma-1-es ranglétra csúcsára. A német csapatnak azonban ekkorra már nagyon kevés lehetősége maradt az utódválasztást illetően, de végül sikerült megszereznie a Williams alakulatától a finn Valtteri Bottast - azonban ez csak bő másfél hónap múlva derült ki.

Amikor a várva várt bejelentés megtörtént, az első szurkolói reakciók kapásból arról szóltak, hogy a Mercedesnek lett egy másodhegedűs versenyzője, így Lewis Hamilton viszonylag nyugodt körülmények között kezdheti meg a negyedik világbajnoki címéért indított hadjáratot.

Erre azonban a minap a finn MTV-nek nyilatkozva rácáfolt Bottas, aki nem kertelt, és kijelentette, hogy nem második számú versenyzőnek érkezett a Mercedeshez, ugyanis az a célja, hogy világbajnok legyen.

"Az én célom a világbajnoki cím megszerzése, és erre most valóban megvan a lehetőségem. De az alapvető cél az, hogy Lewis ellen harcoljak." - fogalmazott Bottas.

lewis_hamilton_valtteri_bottas_f1_grand_prix_bj2ljogq9gmx.jpg

Azonban a 27 éves versenyző dolga egyáltalán nem lesz majd könnyű, ugyanis szinte semmi idő alatt kell beleszoknia egy új környezetbe, miközben Hamilton már 2013 óta a Mercedes-család tagja. Emiatt is történt meg az, hogy Bottas tanácskérés céljából felkereste Nico Rosberget, a tavalyi világbajnokot.

"Jót beszélgettem Nicóval. Már jó ideje [2010 óta - szerk.] a csapat tagja volt, így pedig nagyon is jól tudja, hogy zajlanak a dolgok itt a versenyző szemszögéből. A legfontosabb dolog az, hogy ismerjem a csapat működését és hogy jól tudjak együtt dolgozni a többi csapattaggal, ugyanis így tudjuk a legtöbbet kihozni az autóból." - zárta nyilatkozatát a finn.

Ennek kapcsán a manapság már a Mercedes nagyköveteként tevékenykedő Nico Rosberg is megszólalt. A német pilóta igencsak dicsérte a finn pilóta a Reuters hasábjain: "Valtteri nagyon tehetséges. Képes arra, hogy nagyszerű dolgokat érjen el, amennyiben a csapat megadja neki a jó autót."

Aztán a 2016-os világbajnok kitért a Bottas által már említett diskurzusra: "Amikor Valtteri megkérdezte, hogy tudnánk-e csevegni hamarosan, nagyon örültem, hogy segíthetek neki. De ugyanakkor közömbös maradtam. Ezalatt az értem, hogy semmilyen titkot nem árultam el Lewis-szal kapcsolatosan, és nem is fogok. Annyi biztos, hogy ez nem lesz egy könnyű menet a számára. Kihívást fog jelenteni az, hogy egy új csapathoz érkezett, miközben Lewis már évek óta ott van. Emellett pedig a szabályváltozásokat is számításba kell vennünk. Lewis a legjobbak egyike, úgyhogy a léc is elképesztően magasan van."

lewis_hamilton_valtteri_bottas_f1_grand_prix_9kftph1zimkx.jpg

Rosberg emellett beszélt a Hamiltonnal való viszonyáról is - a német elárulta, hogy nyitott arra, hogy újra barátok legyenek, miután többé már nem riválisok: "Már volt néhány szép, nyugodt momentumunk, én pedig nyitott vagyok arra, hogy újra barátibb legyen vele a kapcsolatom a jövőben." 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6612255784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása