F1 - LEGKORÁBBAN 2018-BAN KALKULÁL FUTAMGYŐZELEMMEL A MCLAREN ÚJ FŐNÖKE

zb-in-line-4.jpg

A McLaren frissen kinevezett elnök-vezérigazgatója, Zak Brown szerint idén se számítsunk győzelemre a csapat részéről.

Zak Brown, aki a tavalyi év végén átvette a McLarennél az elnök-vezérigazgatói pozícióját, frusztrálja az, hogy immár bő négy éve nem tudott futamot nyerni a wokingi alakulat, egészen pontosan a 2012-es Brazil Nagydíj óta - akkor Jenson Button vitte győzelemre a csapatot.

Ugyanakkor Brown úgy véli, hogy a nyeretlenségi széria nem az idei évben, hanem inkább 2018-ban fog megtörni: "Úgy vélem, mindannyian frusztráltak vagyunk, és elképzelhetitek, hogy milyen buzgón próbálunk visszatalálni a győztes útra. Azt gondolom, hogy az elmúlt néhány évben elért eredményeink olyasvalamik voltak, amelyek a csapatnál nem hétköznapiak. Ezt pedig nem tetszik nekik, és változtatni akarnak a dolgon."

Az idei évben a McLaren a kétszeres világbajnok Fernando Alonso mellett a GP2 2015-ös győztesével, Stoffel Vandoorne-nal lesz ott a rajtrácson, tehát nem egy kutyaütő párossal rendelkezik idén sem a wokingi csapat. Mégis, Brown úgy véli, hogy idén nem várható futamgyőzelem a részükről: "Szeretnék figyelmeztetni mindenkit, hogy az előttünk álló szezonban valószínűleg még nem fogunk futamot nyerni, nem siettetem a dolgot. Ugyanis a csomagunkkal még nem tartunk ott, hogy futamgyőzelmekért és bajnokságokért harcoljunk, pedig a lelkesedésünk megvan hozzá."

A napokban pedig arról is nyilatkozott Zak Brown, hogy szívesen látná azt, ha a Bruce McLaren nevével fémjelzett sportautómárka ismételten részt venne az Endurance Világbajnokság Le Mans-i 24 órás versenyén: "Már nyertünk Le Mans-ban, úgyhogy a verseny is a történelmünkben van. A munkámnak pedig az is része, hogy eldöntsem, hol versenyezzen a McLaren. Igencsak fontolgatjuk a Le Mans-ba való visszatérést ezáltal, és ezt nem csak én gondolom így."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2312248568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása