F1 - TÁVOZIK A MCLARENTŐL JOST CAPITO

1460563016408.jpg

A McLaren a legkevésbé sem okozott nagy meglepetést a keddi bejelentésével, miszerint a vezérigazgató Jost Capito és a McLaren útjai már öt hónap után különválnak.

Jost Capito korábban négy éven át volt a Volkswagen WRC-csapatának a motorsport-igazgatója azt megelőzően, hogy tavaly szeptemberben a McLaren Forma-1-es alakulatánál betöltötte a vezérigazgatói posztot, az akkori elnök-vezérigazgató, Ron Dennis invitálására. Viszont azóta számos változás következett be a csapat életében, közülük a legfőbb az, hogy Ron Dennist a csapat többi tulajdonosa kiebrudalta a McLarentől, majd ezt követően Zak Brown lett kinevezve a csapat új elnök-vezérigazgatójának. Ezzel pedig Capito maradása is kérdőjelessé vált. Sokan amúgy sem értetették azt, hogy mi értelme volt Capitót leszerződtetni, hiszen a versenyigazgatói szerepet ellátó Eric Boullier mindvégig a csapat versenyrészlegének a vezetője volt. Emiatt pedig jó eséllyel nem is lesz utódja az 54 éves német szakembernek, akivel kapcsolatban a McLaren ma bejelentette, hogy útjaik különválnak.

"Jost Capito a Volkswagen WRC-csapatánál eltöltött négy sikeres évet követően csatlakozott a McLarenhez, és elkötelezett volt az iránt, hogy visszavezesse a siker útjára a McLarent. Újra egy győztes csapatot akart építeni, és teljes mértékben arra fókuszált, hogy a McLaren Forma-1-es autója versenyképes legyen. Sajnálatos módon azonban nem tudtunk közös nevezőre jutni Josttal ezt, valamint azt illetően, hogy mire van szüksége a csapatnak ahhoz, hogy újra sikeres legyen. Ennek eredményeként egyetértettünk abban, hogy elhagyja a McLaren Racinget, és a jövőben más lehetőségeket vesz fontolóra. A legjobbakat kívánjuk neki." - áll a McLaren közleményében.

Ron Dennis kitúrása óta nem Jost Capito öt hónap után való távozása volt az első radikálisabb történés Wokingban, hanem az, hogy az 1981 óta tartó hagyományokat megszakítva a McLaren idei autója nem az MP4-32, hanem az MCL32 nevet fogja viselni.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7612190952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása