F1 - RICCIARDO SZERINT A RED BULL A MERCEDES KIHÍVÓJA LEHET 2017-BEN

2016_malaysia_gp_race_172_1.jpg

Daniel Ricciardo, a Forma-1 négyszeres futamgyőztese hisz abban, hogy az idei évben a Red Bull által megtörhet a Mercedes 2014 óta tartó dominanciája.

Aki az elmúlt három évben nem volt hermetikusan elzárva a világtól, az tudja, hogy a Forma-1 ez idő alatt a Mercedes dominanciájáról, illetve Lewis Hamilton és Nico Rosberg rivalizálásról szólt. Viszont, a szurkolók feje leginkább amiatt főtt, hogy senki nem tudott beleszólni a két világbajnok küzdelmébe. Ez viszont az idei évtől másképpen alakulhat az új, elsősorban aerodinamikai szabályváltozásoknak köszönhetően.

Éppen emiatt is várja bizakodva a 2017. évi Forma-1-es szezont a Red Bull szinte mindig vidám ausztrál versenyzője Daniel Ricciardo, aki úgy véli, hogy az új éra véget vehet a Mercedes egyeduralmának, ugyanis a Red Bull méltó kihívója lehet a csillagmárkás alakulatnak.

"Igen, úgy gondolom, hogy ki tudjuk hívni őket [a Mercedest - szerk.]. Ha ugyanazt a fejlődést visszük véghez, amit tavaly, akkor Hamiltonnak semmi sem lesz könnyű, higgyetek nekem." - fogalmazott a formula1.com-nak adott interjújában az ausztrál.

Ezután a Forma-1 hivatalos oldalának a hasábjain Ricciardo kitért Nico Rosberg váratlan döntésére is, melyet a német még tavaly decemberben hozott meg a visszavonulásával kapcsolatosan: "Elsőre meglepetés volt, de aztán egyszer átgondoltam a dolgokat, és az ő helyébe képzeltem magamat, és sokkal jobban megértettem őt. Családja van, és az édesapja révén már azelőtt is a sportág része volt, mielőtt versenyzett volna - ebben a tekintetben pedig ez egy hosszú karrier volt. Ez pedig minden utazással és kötelességgel kimerít téged. Mostanra pedig elérte, amit akart, úgyhogy eljött a pihenés ideje. Megértem őt!"

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7812169592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása