F1 - VAN ESÉLY A CÁPAUSZONYOK VISSZATÉRÉSÉRE?

felipe_massa_ferrari_3.jpg

A 2017-es jelentős szabályváltozások következtében könnyen elképzelhető, hogy a csapatok visszatérnek a „cápauszony” nevezetű motorborításhoz, amit utoljára 2011-ben használtak.

Az idei szabályok következtében a hátsó szárnyak ismét jóval alacsonyabbak és szélesebbek lesznek, mint bő 10 évvel ezelőtt. Míg a tavalyi szezonban a hátsó szárnyak 950 mm magasak és 750 mm szélesek voltak, addig 2017-ben ezek az értékek 800 mm és 950 mm lesznek.

Ez azt jelenti, hogy a legtöbb autó hátsó szárnya többet fog szenvedni az első tengely és a felfüggesztés felől érkező turbulens levegő miatt.

Erre a problémára jelenthet megoldást az a bizonyos „cápauszony”, amit még a Red Bull Racing csapata vezetett be 2008-ban RB4-es kódjelű autójukon. Ez a megoldás segíti elterelni a turbulens levegőt a hátsó szárnyakról, főként kanyarodás közben.

Érdekes módon talán a Red Bull lesz az a csapat, amely idén nem fogja használni ezt a megoldást, ugyanis az elölről érkező turbulens levegőt a hátsó szárny alatt vezetik el.

Összesen még 60 nap választ el bennünket attól, hogy megkezdődjön az idei Forma-1-es szezon. A Renault csapata lesz az első, amely bemutatja az idei autóját.

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1212152347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása