F1 - FORMA-1-ES TESZTHELYSZÍN LESZ A HUNGARORING!

2016_hungarian_gp_race_022.jpg

Silverstone helyett a Hungaroringen fog tesztelni két napot a száguldó cirkusz mezőnye 2017 nyarán - először lesz hivatalos teszthelyszín a hazai pályánk!

A csapatfőnökökkel való megbeszéléseket és egyeztetéseket követően szerdán délelőtt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elárulta, hogy az idei Forma-1-es szezon folyamán mely három helyszínen fog két-két napot tesztelni a mezőny.

Az első szezonbeli gyakorlásra Bahreinben fog sor kerülni a Bahreini Nagydíjat követő kedden és szerdán, azaz április 18-án és 19-én. A második teszt helyszíne a korábbi évekkel ellentétben nem Silverstone lesz, hanem hozzánk, a száguldó cirkusz magyar szerelmeseihez legközelebb álló pálya, a Hungaroring lesz! Története során először fog otthont adni a mogyoródi aszfaltcsík hivatalos Forma-1-es tesztnek, amelyet augusztus 1-én és 2-án fognak lebonyolítani.

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt pedig megerősítette, hogy azok, akik jegyet váltanak az idei Magyar Nagydíjra, ingyenesen nézhetik meg a nagydíj utáni teszteket. De az se csüggedjen, aki nem cselekszik így, ugyanis külön napijegy váltásával is figyelemmel lehet majd kísérni az eseményeket.

Ezen, szezonközi gyakorlások folyamán a csapatok azt próbálhatnak ki, amit akarnak, annyi kikötéssel, hogy a négy napból kettőn olyan ifjú versenyzőt kell alkalmazniuk, akinek háromnál kevesebb Forma-1-es nagydíjon vett részt.

Végül, a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat követően még lesz egy szezon utáni kétnapos gyakorlás is. A csapatok november 28-án és 29-én, a Yas Marina Circuit pályán lehetőséget kapnak arra, hogy ismereteket szerezzen a széria hivatalos gumibeszállítójának, a Pirellinek a 2018-as termékeiről.

Így néz ki a Forma-1 idei tesztnaptára:

  • február 27. - március 2.: Barcelona
  • március 7-10.: Barcelona
  • április 18-19.: Bahrein
  • augusztus 1-2.: Mogyoród
  • november 28-29.: Abu Dhabi

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10012155349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása