F1 - HIVATALOS: BERNIE ECCLESTONE TÁVOZIK A FORMA-1 ÉLÉRŐL!

bernie_ecclestone_f1_grand_prix_hungary_practice_hocnl2ckrqfx.jpg

A Forma-1 mindenható ura, Bernie Ecclestone megerősítette, hogy hétfőn távozni kényszerült elnöki pozíciójából!

Mint az ismeretes, január 17-én az FIA és az érintett befektetők is áldásukat adták arra, hogy a Liberty Media a száguldó cirkusz többségi tulajdonosává váljon. Ennek első komolyabb következményét pedig a mai nap folyamán láttuk, amikor is nem olyan régen bombaként robbant a hír, miszerint a Forma-1-et az elmúlt 40 évben irányító Bernie Ecclestone megerősítette, hogy lemondásra kényszerítették.

"Többé már nem vezetem a céget, ezt a feladatot mostantól Chase Carey-ék fogják ellátni. Ugyanis lemondtam, hivatalos, itt a vége. Van egy új pozícióm: tiszteletbeli elnök leszek, amiről igazándiból nem is tudom, mit jelent, ugyanis ez egy amerikai kifejezés." - nyilatkozta a német Auto Motor und Sport lapnak Bernie Ecclestone.

"Mostantól nyugodtabbak lesznek a napjaim az irodámban. Talán néha majd kilátogatok egy-egy nagydíjra, ugyanis továbbra is rengeteg barátom van a Forma-1-ben, és elég pénzem van ahhoz, hogy megengedhessem magamnak anyagilag." - folytatta nyilatkozatát a 86 éves brit üzletember.

Amikor pedig felmerült az a kérdés, hogy az FIA Motorsport Világtanácsában megtarthatja-e a helyét, így felelt: "Kétlem, de erről először majd Jean Todttal kell beszélnem."

Az Autosport pedig úgy tudja, hogy kedden bejelenthetik az ESPN korábbi vezetőjét, Sean Bratches-t és Ross Brawn, mint a kereskedelmi, illetve a sportügyi feladatok új irányítója.

FRISSÍTÉS: A Liberty Media megerősítette, hogy teljesítette a Forma-1 átvételére vonatkozó financiális feltételeket, valamint azt, hogy mostantól kezdve a sportág korábbi mindenható ura, Bernie Ecclestone csak tiszteletbeli elnökként lesz a sportág része. Részletek ezen a linken.

FRISSÍTÉS 2: A Liberty Media megerősítette Ross Brawn visszatérését és Sean Bratches érkezését!

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4112148919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása