F1 - BRIT NAGYDÍJ: TOVÁBB BONYOLÓDIK A SAGA

2016_british_gp_race_101.jpg

A pénteken megjelent sajtóhírrel az eddiginél is bonyolultabbá vált a Brit Nagydíj ügye, amelynek jövőjéről júliusig nem lesz döntés.

Bő hét két hete számolt be a Braking News F1 oldala a hírről, miszerint a Brit Nagydíjat az elmúlt 30 évben megrendező Silverstone Circuit nevű pályát birtokló Brit Versenyzői Klub (BRDC) életbe léptetheti a Forma-1-gyel kötött szerződésének azon záradékát, miszerint 2019 után már nem lennének kötelesek vendégül látni a mezőnyt, a 2026-ig érvényes kontraktus ellenére - erre pedig az elmúlt évek folyamán brutális magasságokba emelkedő költségek miatt kerülhet sor.

Azóta már az is szóba került, hogy a Forma-1 új többségi tulajdonosává előlépő Liberty Media gondoskodhat a silverstone-i futam megmentéséről, a brit kormány és Bernie Ecclestone mellett - ezen triumvirátussal pedig a BRDC-t irányító Derek Warwick meg is kezdte az egyelőre jó irányba haladó tárgyalásokat, a január 13-án megjelent hírek szerint.

Pár napja pedig a The Sun egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy esélytelen az, hogy a száguldó cirkusz 2019 után visszatérhessen a bölcsőjébe.

2016_british_gp_friday_080.jpg

Ami pedig a pálya lehetséges utódait illeti, igencsak bizonytalan a választék. A témával kapcsolatos legelső hír megjelenését követően alig két nappal ugyanis a Donington Park vezetősége leszögezte, hogy 1993 után nem kívánnak újra Forma-1-et rendezni a jövőben. Viszont ez még változhat annak köszönhetően, hogy bő egy héttel ezelőtt a MotorSport Vision cég átvette a pálya tulajdonjogát - a vállalat tulajdonosa pedig nem más, mint Jonathan Palmer, akinek a fia, Jolyon Palmer jelenleg a száguldó cirkusz mezőnyét erősíti, a Renault istálló színeiben. A további alternatívák közül pedig a brands hatch-i és a wales-i pálya nem kommentálta a hírt - az előző helyszínt illetően pedig akadályt jelenthet a zajongásra vonatkozó korlátozások. Ezek mellett még a rockinghami aszfaltcsík jöhetne szóba, amely pedig annak ellenére módosításokra szorulna a Forma-1 fogadásához, hogy a legújabb pálya Nagy-Britanniában.

Amennyiben végül Silverstone a Brit Nagydíj megrendezésének törlése mellett, arról még az idei Brit Nagydíjig, azaz július 16-ig értesíteni kell a Forma-1 mindenható urát, Bernie Ecclestone-t.

Tegnap pedig a Brit Versenyzői Klub (BRDC) elnöke, John Grant így kommentálta a The Sun által megjelenített hírt a motorsport.com hasábjain: "A célunk az, hogy megtartsuk a silverstone-i Brit Nagydíjat még jó néhány év erejéig, de csakis abban az esetben, ha ezt gazdaságilag megfelelő környezetben tudjuk abszolválni. Ahogy azt már korábban is mondtam, a következő hat hónapban fontolóra vesszük a szituációt, hogy szükségünk van-e arra, hogy életbe léptessük a szerződésünkben lévő záradékot, amely a 2019 végi lehetséges kilépésünket foglalja magában. Még nem döntöttünk, és júliusig nem is fogjuk meghozni a döntést. A köztes időt pedig arra fogjuk használni, hogy bevonjunk minden résztvevőt a tárgyalásokba, amelyek remélhetőleg privát módon fognak zajlani, amelyeknek a végére remélhetőleg egy elfogadható javaslattal tudunk előrukkolni."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6912142869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása